Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής από την υπόθεση αποπλάνησης ενός 11χρονου κοριτσιού από 90χρονο άντρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου (15/6) από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πολυγύρου και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Την Παρασκευή, στις 2 μετά το μεσημέρι, οι γονείς της 11χρονης άρχισαν να την αναζητούν καθώς είχε καθυστερήσει να επιστρέψει στο σπίτι. Κανείς δεν ήξερε που βρισκόταν. Ειδοποίησαν φίλους και γνωστούς για την εξαφάνισή της. Τρεισήμισι ώρες αργότερα μια γυναίκα ενημέρωσε τους γονείς της ανήλικης ότι την είδε να εισέρχεται στην οικία του 90χρονου. Αμέσως οι γονείς της πήγαν εκεί και την παρέλαβαν.
Ο 90χρονος στράφηκε εναντίον τους με απειλητικές διαθέσεις.
«Πήρε τσεκούρι και μας απειλούσε. Έλεγε ότι θα πάρει την καραμπίνα. Πήρε πέτρες και τις πετούσε προς τα αυτοκίνητά μας» δήλωσε στο thestival, κάτοικος της Σάρτης που βρέθηκε στο σπίτι του 90χρονου λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό της 11χρονης.
Οι γονείς και ο θείος της ανήλικης πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου και υπέβαλαν μήνυση κατά του ηλικιωμένου. Στην κατάθεσή της η 11χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι ο 90χρονος την παρενόχλησε σεξουαλικά. Ο ηλικιωμένος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.