Τρίκαλα: Έπιασαν κι άλλον Βούλγαρο «εισπράκτορα» για απάτες

Τρίκαλα: Έπιασαν κι άλλον Βούλγαρο «εισπράκτορα» για απάτες

Πήγε έξω από το σπίτι της ηλικιωμένης για να παραλάβει τα κοσμήματα, ωστόσο εκείνη τη στιγμή έφτασαν συγγενείς της

xeiropedes_arxeio_n
Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έπεσε στα χέρια τους άλλος ένας αλλοδαπός «εισπράκτορας» σπείρας απατεώνων που αποπειράθηκαν να αποσπάσουν 62.000 ευρώ από μια ηλικιωμένη στα Τρίκαλα, η οποία συμφώνησε τελικά να δώσει μόνο τα κοσμήματά της.

Η γυναίκα είχε δεχθεί το μεσημέρι του Σαββάτου τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που ζήτησε το υπέρογκο ποσό ως αμοιβή για την χειρουργική επέμβαση που δήθεν θα έκανε σε συγγενικό της πρόσωπο το οποίο είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος. Ο Βούλγαρος συνεργός του πήγε έξω από το σπίτι της ηλικιωμένης για να παραλάβει τα κοσμήματα, ωστόσο εκείνη τη στιγμή έφτασαν συγγενείς της που διαπίστωσαν τι είχε προηγηθεί και τράπηκε σε φυγή.

Όμως, λίγο αργότερα, συνελήφθη και στην κατοχή του κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα, 760 ευρώ και 75 λέβα Βουλγαρίας η προέλευση των οποίων ερευνάται καθώς και δυο κινητά τηλέφωνα. Όπως προέκυψε από την προανάκριση που διενήργησε η Ασφάλεια, λίγο νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι δράστες είχαν προσπαθήσει να παραλάβουν με τον ίδιο τρόπο 30.000 ευρώ από άλλη μια ηλικιωμένη γυναίκα στα Τρίκαλα, αλλά δεν κατάφεραν να την πείσουν.

Σε βάρος του "εισπράκτορα" και τουλάχιστον δύο συνεργών του, αγνώστων μέχρι στιγμής, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ ερευνάται τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.





Ειδήσεις σήμερα:

Στη ΜΕΘ ο δολοφόνος της Κυριακής - Τι λένε οι ειδικοί που τον εξέτασαν

Κινητοποίηση της κυβέρνησης κατά της χαλαρής ψήφου στις ευρωεκλογές - Οι προσθήκες στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

ΕΝΦΙΑ με -εκ των υστέρων- διορθώσεις στα εκκαθαριστικά και πληρωμή έως 24 δόσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης