Το Λιμενικόδιέσωσε 81 άτομα από λέμβο το μεσημέρι της 21ης Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πέμπτης ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και από τον Πλοίαρχο Φ/Γ πλοίου σημαίας Γαλλίας, για τον εντοπισμό μιας μηχανοκίνητης λέμβου σε κίνδυνο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στις ακτές πλησίον του Τόμπρουκ Λιβύης.
Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες την 21-12-2023, το πλήρωμα του Φ/Γ πλοίου σημαίας Γαλλίας, προέβη στην περισυλλογή ογδόντα ενός αλλοδαπών (όλοι άνδρες, καλά στην υγεία τους). Εν συνεχεία, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλαμάτας, με τη χρήση Ε/Γ-Λάντζας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο εκ των ανωτέρω αλλοδαπών (υπήκοοι Αιγύπτου), για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών κατά παράβαση του Ν. 3386/05 και του Ν. 4251/2014 (όπως ισχύουν), καθώς και του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο).
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών