«Με χτυπούσε άλλα φοβόμουν να φύγω γιατί με απειλούσε» - Συγκλονίζει η γυναίκα που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον πρώην σύντροφό της

«Με χτυπούσε άλλα φοβόμουν να φύγω γιατί με απειλούσε» - Συγκλονίζει η γυναίκα που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον πρώην σύντροφό της

Όπως καταγγέλει η γυναίκα στο protothema.gr αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο «νταής» πρώην σύντροφος άσκησε σωματική και λεκτική βία εις βάρος της

via
Τον «Γολγοθά» που πέρασε στα χέρια του πρώην συντρόφου της, ο οποίος δεν δίστασε να την ξυλοκοπήσει έξω από το σχολείο της επτάχρονης κόρης τους, περιγράφει στο protothema.gr, η 41χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Η γυναίκα που την Παρασκευή δέχθηκε χτυπήματα με μπουνιές στο κεφάλι και κλωτσιές στα γεννητικά της όργανα από τον 47χρονο πατέρα του παιδιού της, καταγγέλλει ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο «νταής» πρώην σύντροφος άσκησε σωματική και λεκτική βία εις βάρος της.

Ο άντρας που συνελήφθη ελάχιστα λεπτά μετά την επίθεση και εχθές καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση, με αναστολή, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, συνεχίζει να απειλεί το θύμα, όπως καταγγέλλει η ίδια, παρόλο που το δικαστήριο του επέβαλε τον περιοριστικό όρο μη προσέγγισης της παθούσας σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

IMG-20231205-WA0000
Κλείσιμο


«Φοβόμουν να φύγω, με απειλούσε ότι θα πάρει το παιδί»

Μιλώντας για τον εφιάλτη που υποστηρίζει ότι ζει τα τελευταία δέκα χρόνια από τον πρώην σύντροφό της, η 41χρονη αναφέρει ότι μέχρι πρόσφατα και πάρα το γεγονός ότι ήταν θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς, φοβόταν να φύγει από το σπίτι και να καταγγείλει τον 47χρονο καθώς την απειλούσε ότι θα εξαφανιστεί με το παιδί τους.

«Ήμασταν δέκα χρόνια μαζί και κάναμε ένα παιδάκι, έχω κι άλλο παιδί από προηγούμενο γάμο. Στην αρχή ήταν μια χαρά αλλά μόλις γέννησα το παιδί μας ξεκίνησε να με χτυπάει. Ο λόγος είναι ότι έπινε αλκοόλ», λέει η γυναίκα ξεκινώντας να περιγράφει τον εφιάλτη της. «Φοβόμουν και δεν έφευγα από το σπίτι γιατί με απειλούσε. Όσες φορές το έκανα είχε τον τρόπο και με έκανε να ξανά γυρίσω γιατί με απειλούσε ότι θα πάρει το παιδί και θα φύγει, συμπλήρωσε.

Η ίδια τονίζει ότι έμενε από φόβο μαζί με τον κατηγορούμενο και δεχόταν τη βίαιη συμπεριφορά του. «Με έχει χτυπήσει πολλές φορές και πάρα πολύ άσχημα. Ερχόταν σπίτι και τα έσπαγε όλα, μας πετούσε τα φαγητά, μας έλεγε ότι δε θα φάμε τίποτα και μας πετούσε έξω από το σπίτι. Όσες φορές πήγα στην αστυνομία για να κάνω μήνυση μου έλεγαν ότι θα κάνει και αυτός μήνυση και θα μπω μέσα», αναφέρει.

Εξηγώντας πως αποφάσισε τελικά να φύγει και να τον καταγγείλει στην αστυνομία, η 41χρονη λέει ότι ήταν η στιγμή που είδε τον πρώην σύντροφό της να βιοπραγει στην επτάχρονη κόρη τους. «Αποφάσισα να φύγω όταν τράβηξε την μικρή μου από τα μαλλιά, ήταν επτά ετών. Μας πέταξε έξω από το σπίτι και μας έβριζε. Εκείνη την ώρα η μικρή μου είπε "μαμά παίρνω το 100 τηλέφωνο" και ήρθε η αστυνομία. Τότε είπα τέλος και δε ξανά γυρνάω. Μέχρι σήμερα όμως συνεχίζει να με απειλεί», εξηγεί.

«Ήρθε στο σχολείο και με έσπασε στο ξύλο»

Η γυναίκα η οποία μαζί με την κόρη της φιλοξενείται προσωρινά στην θεία του κατηγορουμένου ή στο άλλο παιδί που έχει από προηγούμενο γάμο, περιγράφει στη συνέχεια το τελευταίο περιστατικό βίας που εξελίχθηκε έξω από το σχολείο της επτάχρονης, το απόγευμα της Παρασκευής (1.11).

«Ήρθε στο σχολείο και με έσπασε στο ξύλο. Ήταν πιωμένος και καθόταν στο παγκάκι. Σηκώθηκε επάνω, μου έβγαλε την μπλούζα και με χτυπούσε. Ντράπηκα όταν μου έβγαλε την μπλούζα. Με χτυπούσε με μπουνιές στο κεφάλι και μετά με κλώτσησε στα γεννητικά όργανα», λέει, επισημαίνοντας ότι εκείνη την ώρα πάτησε το «κουμπί πανικού» (Panic Button) από την ψηφιακή εφαρμογή στο κινητό της τηλέφωνο, με την οποία ειδοποιείται άμεσα η Ελληνική Αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και έτσι οι αστυνομικοί έφτασαν ταχύτατα στο σημείο.

«Ευτυχώς το παιδί ήταν ακόμα μέσα στο σχολείο. Φοβήθηκα. Αυτός συνελήφθη, καταδικάστηκε αλλά τον άφησαν ελεύθερο με αναστολή», αναφέρει. Με την ελπίδα ότι ο «Γολγοθάς» της θα λάβει τέλος μετά την καταδικαστική απόφαση η 41χρονη τονίζει ότι το μόνο που ζητάει είναι να βρει μία εργασία και ένα σπίτι για να μπορεί να ζει με την κόρη της και να μην αναγκάζεται να φιλοξενείται με το παιδί της σε άλλα σπίτια, ακόμη και στο αυτοκίνητό της όπου πέρασε τη χθεσινή νύχτα.

Η νομική άποψη
dikhgoros-g-es
Ανθούλα Ανάσογλου, Δικηγόρος

Η Ποινικολόγος - δικηγόρος που εκπροσωπεί το θύμα, Ανθούλα Ανάσογλου, σε δήλωσή της στο protothema.gr, επισημαίνει το ποσό σημαντικό είναι που το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει περιοριστικό όρο στον 47χρονο για μη προσέγγιση του θύματος.

«Νομίζω πλέον ότι εφαρμογή των αυστηρών μέτρων των αδικημάτων της ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί ένα ενθαρρυντικό βήμα για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Ο νομοθέτης αλλά και οι εφαρμοστές του νόμου που εκφράζονται από τους δικαστές συνειδητοποίησαν, πλέον, πως όταν αρχίζει ο πρώτος καυγάς, το πρώτο περιστατικό βίας, τα πρώτα σημάδια μιας μεγάλης κρίσης, τότε είναι σίγουρο πως αν δεν σταματήσει άμεσα και αποτελεσματικά, η βία θα κορυφωθεί - γιατί πάντα κορυφώνεται.
Δυστυχώς ζήσαμε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν όπου θύτης και θύμα έφευγαν από το δικαστήριο, με το θύτη να υποβάλλεται σε μία ποινή με αναστολή και επιτήρηση, ενώ το θύμα να παραμένει παντελώς απροστάτευτο και αδύναμο.

Η επιβολή των περιοριστικών όρων για την ανασταλτικότητά της ποινής εκφράζει πλέον την προστασία της πολιτείας όχι μόνο στα ευάλωτα θύματα, αλλά και στις γυναίκες που προσφεύγουν σε αυτήν. Αν, λοιπόν, ο κατηγορούμενος και πλέον καταδικασμένος προσεγγίσει το θύμα, προσπαθήσει να έρθει σε επικοινωνία ή βρεθεί στον ίδιο χώρο μαζί του, παραβιάζει την απόφαση με αποτέλεσμα να εκτίει την ποινή. Με αυτό τον τρόπο αντιδρά πλέον η πολιτεία στην φωνή των γυναικών για άμεση προστασία. Πλέον η Σοφία και η κάθε Σοφία μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερη χωρίς να φοβάται ότι θα ξανά πέσει θύμα αυτής της βιαιοπραγίας».



Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμα 670.000 ευρώ σε δύο εισπρακτικές εταιρείες από το υπουργείο Ανάπτυξης

«Έχω δει πολυτραυματίες σκύλους, αυτό με τον Όλιβερ ξέφευγε από ό,τι περίμενα» λέει η κτηνίατρος που περιέθαλψε το χάσκι


Βροχές και στην Αττική από το απόγευμα - Προειδοποίηση Καλλιάνου για καταιγίδες τις βραδινές ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης