Αλλη μια ειδική επιχείρηση που αφορά αυτή τη φορά την παράδοση ζωοτροφών σε αποκλεισμένα από πλημμύρες χωριά της Θεσσαλίας στήθηκε τα τελευταία 24ωρα με τον συντονισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού.
Στόχος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κτηνοτροφοι για να ταΐσουν τα ζώα του στις περιοχές αυτές.
Δείτε βίντεο
Η επιχείρηση αυτή έχει ξεκινήσει από τις 11 Σεπτεμβρίου και οι πρώτες αποστολές ζωοτροφών με ελικόπτερα της Πολιτικής Προστασίας έγιναν στο Ομορφοχώρι και στη Νέα Καρυά.
Στη συνέχεια παραδόσεις σε περιοχές που δεν υπάρχει οδική πρόσβαση έγιναν και με ελικόπτερα Σινούκ με τις πτήσεις να είναι αλλεπάλληλες καθώς οι περισσότερες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.
Κλείσιμο
Παράλληλα κτηνοτρόφοι περιοχών που δεν είναι αποκλεισμένες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να σώσουν ζώα, βρίσκονται σε επικοινωνία με την Περιφέρεια και τους Δήμους και προμηθεύονται με κάθε μέσον ζωοτροφές, αφού οι ανάγκες είναι μεγάλες και τόπος για να βοσκήσουν τα ζώα τους είναι δύσκολο να βρεθεί.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.