Κρήτη: Τρεις κολυμβητές εγκλωβίστηκαν σε βραχονησίδα στη Σητεία
Οι κολυμβητές κινδύνευσαν εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών – Κινητοποιήθηκε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, φουσκωτό και περιπολικό του Λιμενικού από ξηράς
Σε κίνδυνο βρέθηκαν τρεις κολυμβητές στη Σητεία, που εγκλωβίστηκαν σε μικρή βραχονησίδα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, στη θαλάσσια περιοχή «ΑΚΡΑ ΒΑΜΒΑΚΙΑ».
Η ΛιμενικήΑρχή Σητείας ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι για 3 κολυμβητές που βρισκόταν σε δυσμενή θέση.
Άμεσα για το σημείο απέπλευσαν Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., φουσκωτό σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Σητείας, στο οποίο επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.
Οι κολυμβητές εντοπίστηκαν εγκλωβισμένοι πάνω σε μικρή βραχονησίδα του όρμου «ΑΚΡΑ ΒΑΜΒΑΚΙΑ», κοντά στην ακτή απ’ όπου περισυλλέγησαν με ασφάλεια από το σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Σητείας. Στη συνέχεια, μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν στον λιμένα Σητείας, χωρίς να χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σητείας.