Βερβεσός για τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη: Να καταλογιστούν άμεσα ευθύνες στα όργανα της Πολιτείας που αδράνησαν

Βερβεσός για τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη: Να καταλογιστούν άμεσα ευθύνες στα όργανα της Πολιτείας που αδράνησαν

Η αυστηροποίηση των όποιων ποινών, από μόνη της, απεδείχθη περίτρανα ότι δεν αρκεί - Χρειάζεται πραγματική βούληση και ρηξικέλευθες ενέργειες αναφέρει ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α.

Βερβεσός για τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη: Να καταλογιστούν άμεσα ευθύνες στα όργανα της Πολιτείας που αδράνησαν
«Πρέπει άμεσα να καταλογισθούν ευθύνες, όχι μόνον στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αλλά και στα όργανα της Πολιτείας που, όπως προκύπτει, δεν έπραξαν το καθήκον τους» τονίζει σε σκληρή δήλωσή του ο προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρη Βερβεσού για την χθεσινή τυφλή οπαδική βία έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, που είχε ως τραγικό γεγονός την απώλεια 29χρονου φίλαθλου.

Ο κ. Βερβεσός αφού εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της δικηγορικής κοινότητας «στην οικογένεια του νεαρού φιλάθλου που δολοφονήθηκε άγρια», υπογραμμίζει: «Τα όσα συνέβησαν χθες, με την τραγική τους κατάληξη, αποδεικνύουν την ανικανότητα της Πολιτείας να αντιμετωπίσει εκδηλώσεις αθλητικής βίας.

Οι ευθύνες των ιθυνόντων της Ελληνικής Αστυνομίας γίνονται μεγαλύτερες όσο αποκαλύπτονται νέα στοιχεία , σύμφωνα με τα οποία είχαν ενημερωθεί από αλλοδαπές αρχές ασφαλείας για την «κάθοδο» των χούλιγκαν, που διέτρεξαν, ανενόχλητοι, όλη σχεδόν την χώρα».

Η πλήρη δήλωση του κ. Βερβεσού έχει ως εξής:

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του νεαρού φιλάθλου που δολοφονήθηκε άγρια, χθες το βράδυ, θύμα τυφλής οπαδικής βίας.

Παράλληλα, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες των θλιβερών αυτών επεισοδίων.

Κατ’ επανάληψη έχουμε καταδικάσει την βία στους αθλητικούς χώρους. Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, η οποία βέβαια δεν αρκεί για την εξάλειψη του φαινομένου.

Τα όσα συνέβησαν χθες, με την τραγική τους κατάληξη, αποδεικνύουν την ανικανότητα της Πολιτείας να αντιμετωπίσει εκδηλώσεις αθλητικής βίας.

Κλείσιμο
Οι ευθύνες των ιθυνόντων της Ελληνικής Αστυνομίας γίνονται μεγαλύτερες όσο αποκαλύπτονται νέα στοιχεία , σύμφωνα με τα οποία είχαν ενημερωθεί από αλλοδαπές αρχές ασφαλείας για την «κάθοδο» των χούλιγκαν, που διέτρεξαν, ανενόχλητοι, όλη σχεδόν την χώρα.

Πρέπει άμεσα να καταλογισθούν ευθύνες, όχι μόνον στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αλλά και στα όργανα της Πολιτείας που, όπως προκύπτει, δεν έπραξαν το καθήκον τους.

Η Πολιτεία αλλά και οι θεσμικές αρχές των αθλητικών ομοσπονδιών θα πρέπει να σταματήσουν να προβαίνουν σε ρηματικές καταδίκες του φαινομένου και να λάβουν συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα για την εξάλειψη των φαινομένων βίας, που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οδήγησαν σε δεύτερο νεκρό.

Η αυστηροποίηση των όποιων ποινών, από μόνη της, απεδείχθη περίτρανα ότι δεν αρκεί για να λύσει αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης