Οπλοστάσιο με ναρκωτικά και ανιχνευτές μετάλλων στο Ρέθυμνο

Οπλοστάσιο με ναρκωτικά και ανιχνευτές μετάλλων στο Ρέθυμνο

Τα συνολικά εννέα πυροβόλα όπλα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει βαλλιστική εξέταση

OPKE_astynomikoi1
Έτοιμοι για... πόλεμο ήταν τρεις Έλληνες και τρεις αλλοδαποί που διακινούσαν ναρκωτικά και έκαναν λαθρανασκαφές στο Ρέθυμνο, όπως αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο στοχευμένης επιχείρησης που εκτελέστηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, της Ασφάλειας, του Τ.Α.Ε. και της Ο.Π.Κ.Ε. σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που ακολούθησε την αξιοποίηση στοιχείων για διακίνηση ναρκωτικών και κατοχή όπλων, το πρωί της Τετάρτης έγιναν έρευνες στις κατοικίες των δραστών που συνελήφθησαν, καθώς βρέθηκαν συνολικά τρία πολεμικά τυφέκια, έξι πιστόλια, δέκα γεμιστήρες, ένας σιγαστήρας και άλλα εξαρτήματα όπλου, 29 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου και ένα μαχαίρι.

Τα συνολικά εννέα πυροβόλα όπλα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει βαλλιστική εξέταση. Στους ίδιους χώρους, βρέθηκαν ακόμη 35,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης και τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές, αλλά και τρεις ανιχνευτές μετάλλων που πιστοποιούν την εμπλοκή των συλληφθέντων και σε παράνομες λαθρανασκαφές, το σημείο των οποίων ερευνάται.

Τέλος, κατασχέθηκαν οκτώ κινητά τηλέφωνα και μετρητά ύψους 1.635 ευρώ από τις παράνομες δραστηριότητες των δραστών, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί προστασίας αρχαιοτήτων.




Ειδήσεις σήμερα:

Χυμώδεις influencers, δημιουργήματα AI, κατακλύζουν τα social media και χρεώνουν για γυμνές φωτογραφίες

Η αποτίμηση του 15νθήμερου καύσωνα «Κλέων» - 46,4 βαθμοί Κελσίου στο Γύθειο, πιο θερμή ημέρα η 23η Ιουλίου

Ζερεφός για φωτιές: Ακραίο έτος το 2023, η υγρασία του εδάφους είναι πολύ χαμηλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης