Τέμπη: Νέα βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων

Τα δραματικά δευτερόλεπτα που οδήγησαν στον θάνατο 57 ανθρώπους

tempi_stigmi_sygkrousis_mak
Νέα συγκλονιστικά βίντεο που καταγράφουν τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Στο νέο οπτικό υλικό καταγράφεται καρέ - καρέ η μοιραία πορεία της εμπορικής και της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Στα βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα ο Alpha, φαίνεται αρχικά το φως της αμαξοστοιχίας που ερχόταν από τη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, κάτω δεξιά, διακρίνονται τα φώτα από το Intercity 62 που εκείνη την ώρα εισερχόταν στο τούνελ. Δευτερόλεπτα αργότερα μία τεράστια πύρινη μπάλα υψώνεται από τη σύγκρουση των τρένων.

Σε άλλο βίντεο, η κάμερα καταγράφει τμήμα του αυτοκινητόδρομου λίγο μετά το σημείο της σύγκρουσης. Όλα είναι σκοτεινά και τα μόνα που ξεχωρίζουν είναι τα φώτα των διερχόμενων αυτοκινήτων. Η έκρηξη είναι τόσο μεγάλη που κάνει τη νύχτα, μέρα φωτίζοντας μια τεράστια περιοχή μακριά από το σημείο.

Δείτε τα βίντεο

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crzwnxr68t81)


Κλείσιμο
Ακόμη ένα βίντεο καταγράφει το σημείο της τραγωδίας, σχεδόν μία ώρα μετά από τη φονική σύγκρουση. Οι πυκνοί καπνοί δυσκολεύουν το έργο των διασωστών που ήδη επιχειρούν μέσα στα συντρίμμια.

Άλλη κάμερα από κλειστό κύκλωμα που ελέγχει το σημείο καταγράφει τα πρώτα διασωστικά μέσα να φτάνουν στο σημείο της σύγκρουσης. Οι φάροι από τα διερχόμενα οχήματα του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής αναβοσβήνουν σε ολόκληρη την περιοχή.

«Υπάρχει καύσιμη ύλη, γι’ αυτό και έχουμε το "μανιτάρι"» λέει πραγματογνώμονας

«Eάν η σύγκρουση ήταν μέσα στο τούνελ δυστυχώς οι νεκροί θα ήταν πάρα πολλοί. Πριν την κύρια έκρηξη, έχει δημιουργηθεί κάποια προηγούμενη ηλεκτρική εκκένωση. Προέρχεται από το σημείο της επιβατικής αμαξοστοιχίας που βρίσκεται ο κινητήρας και από εκεί και μετά γίνεται η δεύτερη σύγκρουση, που έχει τη μορφή έκρηξης. Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει καύσιμη ύλη, γι’ αυτό και έχουμε το "μανιτάρι"», εξήγησε μιλώντας στον Alpha ο πραγματογνώμονας Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crzwr4nz9ztd)


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς ο Γιώργος Μπόμπολας έχτισε αυτοκρατορία σε media και κατασκευές

O Έλον Μασκ χλευάζει την προηγούμενη διεύθυνση του Twitter: «Ήταν κωμική η κατάσταση»

«Βουτιά» θανάτου για Κινέζα ακροβάτισσα ενώ εκτελούσε νούμερο με τον σύζυγό της - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης