Σύγκρουση στα Τέμπη: Μαρτυρία-κλειδί - «Ο επιθεωρητής Λάρισας δεν έπρεπε να βάλει μόνο του τον μοιραίο σταθμάρχη»

Σύγκρουση στα Τέμπη: Μαρτυρία-κλειδί - «Ο επιθεωρητής Λάρισας δεν έπρεπε να βάλει μόνο του τον μοιραίο σταθμάρχη»

Ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στον σταθμό της Λάρισας,  κατέθεσε στον εφέτη ειδικό ανακριτή

tempi_ereunes
Τους λάθους χειρισμούς του μοιραίου σταθμάρχη και την κίνηση που παρέλειψε να κάνει ο οδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας περιέγραψε στον εφέτη ειδικό ανακριτή ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στον σταθμό της Λάρισας, μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Το λάθος του ήταν όχι ξέχασε το κλειδί 118 στη διαγώνιο με αποτέλεσμα η 62 intercity να μπει στην κάθοδο για Θεσσαλονίκη. Εκεί ο μηχανοδηγός έπρεπε να κάνει εκφώνηση ότι κινείται σε μονή γραμμή καθόδου προς Νέους Πόρους, οπότε θα το άκουγε ο σταθμάρχης της Λάρισας και θα σταματούσε το τρένο. Θα το άκουγε επίσης και ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου. Και στον σταθμό Ευαγγελισμού να έκανε εκφώνηση όπως υποστήριξε, θα το άκουγαν οι μηχανοδηγοί της εμπορικής», ανέφερε, σύμφωνα με τον Alpha.

Και ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέχισε: «Ο επιθεωρητής της Λάρισας δεν θα έπρεπε να τον βάλει μόνο του τη νύχτα σε τόσο κεντρικό σταθμό λόγω της απειρίας του. Από τη στιγμή που ο έμπειρος σταθμάρχης του παρέδωσε δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Αυτός εξήγησε τι πρέπει να διαχειριστεί, τα παρέδωσε όλα ομαλά. Η επιπλέον ώρα που μπαίνει από την υπηρεσία, είναι για να γίνει σωστά η παράδοση-παραλαβή», επισημαίνοντας στις Αρχές ότι «αν λειτουργούσε το σύστημα τηλεδιοίκησης η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί, γιατί ο τηλεδιοικητήτης θα έβλεπε το λάθος στη διαγώνιο και θα το επεσήμανε στον σταθμάρχη και θα το διόρθωνε. Δεν γνωρίζω αν ήξερε να κάνει αυτόματη χάραξη ο σταθμάρχης».

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crrigdiqr2wx)
Κλείσιμο

Μνημόσυνο για τα θύματα

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή 9 Απριλίου, συμπληρώνονται σαράντα ημέρες από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο οποίο χάθηκαν 57 συνάνθρωποί μας.

Η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, «συμμετέχοντας στο πένθος που έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο, θα τελέσει στο σημείο του δυστυχήματος, επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή στις 12:30 το μεσημέρι για την ανάπαυση των ψυχών των βιαίως κεκοιμημένων αδελφών μας».

Το τρισάγιο θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με τη συμμετοχή των κληρικών της Μητροπόλεως.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης, «παρακαλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να παραστούν για να προσευχηθούν για τις ψυχές των συνανθρώπων μας να τηρήσουν πιστά τις υποδείξεις της Ελληνικής Αστυνομίας προσερχόμενοι στον χώρο».

Ειδήσεις σήμερα:

Ταύρος: Νέα στοιχεία για την παράσυρση του 16χρονου από συρμό του Προαστιακού - «Έλεγαν ότι πετάχτηκε για να αυτοκτονήσει»

Qatargate - Σβεν Μαρί: «Εξοργιστικό να αποφυλακίζεται ο Παντσέρι και όχι η Καϊλή, αδύνατο να μην αφεθεί ελεύθερη»

ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε συμμορία που άρπαζε τσάντες από γυναίκες - Πως επέλεγαν τα υποψήφια θύματά τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης