ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
O Έλον Μασκ χλευάζει την προηγούμενη διεύθυνση του Twitter: «Ήταν κωμική η κατάσταση»

O Έλον Μασκ χλευάζει την προηγούμενη διεύθυνση του Twitter: «Ήταν κωμική η κατάσταση»

Η πλατφόρμα είχε παράλογα υπεράριθμο προσωπικό, δηλώνει για να δικαιολογήσει την αποχώρηση του 80% των εργαζομένων

musk_arthro
Έξω από τα... δόντια τα λέει ο CEO του Twitter, Έλον Μασκ, ασκώντας δριμεία κριτική στην προηγούμενη ιδιοκτησία της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Σε συνέντευξή του στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό «Fox News», ο Νοτιοαφρικανός δισεκατομμυριούχος έκανε λόγο για μία επιχείρηση που είχε σε παράλογο βαθμό πολλά στελέχη και λειτουργούσε σαν μια «δοξασμένη οργάνωση ακτιβιστών».
Ο «κύριος Tesla» και επικεφαλής της αεροδιαστημικής εταιρείας «SpaceX» παραδέχτηκε επίσης ότι απέλυσε το 80% του προσωπικού τις ημέρες αμέσως μετά την εξαγορά του Twitter τον Οκτώβριο του 2022, δίχως να έχει τύψεις ή ενοχές για το τι θα πουν σε βάρος τους οι χρήστες. «Δεν χρειάζεσαι τόσους πολλούς ανθρώπους για να διευθύνεις το Twitter», δήλωσε ο Μασκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το 80% των εργαζομένων της εταιρείας απολύθηκε ή έφυγε οικειοθελώς μετά την αγορά της πλατφόρμας από τον ίδιο έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με τον δημοσιογράφο του δικτύου «Fox News» να σχολιάζει πως το να αποχωρήσει το 80% του προσωπικού είναι πολύ, ο Μασκ έσπευσε να τονίσει: «Θέλω να πω, αν δεν προσπαθείς να διοικήσεις ένα είδος "δοξασμένης ακτιβιστικής οργάνωσης" και δεν σε νοιάζει τόσο πολύ η λογοκρισία, τότε μπορείς πραγματικά να απολύσεις πολλούς ανθρώπους, όπως αποδεικνύεται».

«Νομίζω ότι μόλις είχαμε μια κατάσταση στο Twitter όπου ήταν παράλογα υπερπλήρης», υποστήριξε. «Πόσοι άνθρωποι χρειάζονται πραγματικά γι' αυτό;» πρόσθεσε, μιλώντας για μία «κωμική κατάσταση» στην πλατφόρμα. «Δεν φτιάχνετε αυτοκίνητα, ξέρετε, είναι πολύ δύσκολο να φτιάξετε αυτοκίνητα ή να βάλετε πυραύλους σε τροχιά. Οπότε, ξέρετε, το πραγματικό ερώτημα είναι, πώς έγινε τόσο παράλογα υπεράριθμο το προσωπικό; Αυτό είναι τρελό», τόνισε.





Ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, ο Μασκ δήλωσε πως το Τwitter θα διαδραματίσει και πάλι «σημαντικό ρόλο όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και διεθνώς». «Ο στόχος του νέου Twitter είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιο και αμερόληπτο. Δηλαδή, να μην ευνοούμε καμία πολιτική ιδεολογία», είπε, ενώ εκτόξευσε πυρά κατά του διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ για τις πολιτικές συνεισφορές στους Δημοκρατικούς, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, καθιστούν αδύνατη την αμεροληψία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

«Απ' ό,τι καταλαβαίνω, ο Ζούκερμπεργκ ξόδεψε 400 εκατομμύρια δολάρια ουσιαστικά για την υποστήριξη των Δημοκρατικών. Είναι αυτό ακριβές ή όχι;» αναρωτήθηκε ο Μασκ.

Όταν ρωτήθηκε αν ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα αρχίσει να τουιτάρει ξανά τώρα που αποκαταστάθηκε ο λογαριασμός του, ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας εξέφρασε την αβεβαιότητά του. «Λοιπόν, αυτό εξαρτάται προφανώς από αυτόν», δήλωσε ο Μασκ ενώ ξεκαθάρισε ότι στις προηγούμενες εκλογές δεν ψήφισε τον Τραμπ.

«Στην πραγματικότητα ψήφισα τον Τζο Μπάιντεν, χωρίς να λέω ότι είμαι μεγάλος θαυμαστής του, γιατί νομίζω ότι αυτό θα ήταν μάλλον ανακριβές. Αλλά ξέρετε, έχουμε να κάνουμε με δύσκολες επιλογές σε αυτές τις προεδρικές εκλογές», είπε, σημειώνοντας ότι θα προτιμούσε «έναν φυσιολογικό άνθρωπο με κοινή λογική» στο Οβάλ Γραφείο.



Ειδήσεις σήμερα:

Το παρασκήνιο της εξόδου Γεωργούλη μετά την καταγγελία Χρονοπούλου για βαριά κακοποίηση


Καιρός: Άστατος σήμερα κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας


«Qatar-gate»: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναθεωρεί τους κανόνες για το lobbying πρώην μελών του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης