Bullying στο Αρσάκειο: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο 15χρονος - Του είχαν ξανακάνει bullying

Bullying στο Αρσάκειο: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο 15χρονος - Του είχαν ξανακάνει bullying

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των συμμαθητών του έφηβου για βία που του είχε ασκηθεί ξανά στο παρελθόν με πετονιά  - Δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη στο σχολείο οι έξι κατηγορούμενοι

arsakeio_bullying_xr
Το επεισόδιο του bullying σε βάρος ενός 15χρονου μαθητή από συμμαθητές του στο Αρσάκειο σχολείο έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε γονείς και καθηγητές. Μετά το άγριο επεισόδιο της Παρασκευής, με τους ανήλικους να περνούν μια πετονιά στο λαιμό του 15χρονου συμμαθητή τους μέσα στην τάξη του σχολείου και ύστερα να προσπαθούν να την τυλίξουν σε όλο του το σώμα σαν να είναι «κοκορέτσι» γελώντας σε βάρος του και βρίζοντάς τον, όπως αποκάλυψαν στο protothema.gr μαθητές του σχολείου, το κλίμα στο σχολείο είναι «παγωμένο».

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τέσσερις 15χρονους, οι οποίοι κατηγορούνται για εξύβριση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία σε βάρος συνομήλικού τους. Η σύλληψη των ανηλίκων έγινε στο πλαίσιο του αυτοφώρου το απόγευμα του Σαββάτου ενώ στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δύο 15χρονων, οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν στα χρονικά όρια ισχύος της αυτόφωρης διαδικασίας.

Αρσάκειο  μαρτυρίες μαθητών


Οι έξι κατηγορούμενοι δεν έχουν εμφανιστεί στο σχολείο ενώ το 15χρονο θύμα σύμφωνα με πληροφορίες πηγαίνει κανονικά στο σχολείο αλλά σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι γονείς των συγκεκριμένων παιδιών προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τις κατηγορίες για τις οποίες κατηγορούνται τα ανήλικα τέκνα τους, ενώ η μητέρα του κοριτσιού, της οποίας η κόρη εμπλέκεται στην υπόθεση μπουλινγκ του 15χρονου, είναι καθηγήτρια σε άλλο σχολείο κι έχει σοκαριστεί από τις εξελίξεις.


Μαρτυρίες μαθητών από το Αρσάκειο


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ανήλικος είχε υποστεί bullying από συμμαθητές του, όπως αποκαλύπτουν μαθητές του Αρσάκειου στο protothema.gr, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, η βία που του είχε ασκηθεί στο παρελθόν ήταν και πάλι με νήμα πετονιάς. «Τα παιδιά που εμπλέκονται στην υπόθεση δεν ήρθαν σήμερα σχολείο, έχουν απομακρυνθεί, δεν ξέρω που μπορεί να βρίσκονται» λέει μαθήτρια στο protothema.gr ενώ ένας άλλος μαθητής αναφέρει πως «δεχόταν αρκετό καιρό bullying, τον έβριζαν, τον χτυπούσαν οι συμμαθητές του, είχε ξανασυμβεί στο ίδιο παιδί να του κάνουν το ίδιο bullying με πετονιά».

Κλείσιμο
Αρσάκειο μαρτυρίες μαθητών



«Το παιδί πρέπει να δέχτηκε μεγάλη πίεση για να καθίσει να τα εξομολογηθεί στους γονείς του. Από ότι έμαθα το περιστατικό έγινε κοντά στο γραφείο των καθηγητών, οπότε δεν γίνεται να μην το παρατήρησε κανένας. Είχαν μάθημα τεχνολογίας και υπάρχει μια ντουλάπα στο σχολείο όπου είχε πετονιά μέσα και προφανώς την πήραν από εκεί. Είχαν ξανακάνει bullying στο συγκεκριμένο παιδί, λεκτικό σίγουρα», συμπληρώνουν μαθητές του Αρσάκειου στο protothema.gr.


Η ανακοίνωση από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία για το περιστατικό στο Αρσάκειο

Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός της ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

«Τον περικύκλωσαν, τον ακινητοποίησαν και χωρίς να μπορεί να αντιδράσει,τύλιξαν γύρω από το λαιμό του νήμα πετονιάς, αποπειράθηκαν να το τυλίξουν σε όλο του το σώμα, προξενώντας σωματικές βλάβες στην περιοχή του λαιμού. Κατά τη διάρκεια της πράξης γελούσαν σε βάρος του...»

Αυτες ειναι οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες απο την υπόθεση με το άγριο bullying με θύμα τον 15χρονο μαθητή στο Αρσάκειο όπως προκύπτουν μεσα απο τη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλικων της Ασφάλειας Αττικής. Μια φρικτή ιστορία που έλαβε χώρα μέσα σε σχολείο, με τον 15χρονο μαθητή να δέχεται το βασανιστήριο από την παρέα των έξι συμμαθητών του, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι.

Όπως αναφέρεται, το σκηνικό του τρόμου στήθηκε ως εξής: «Κατά το πρωινό ημερήσιο πρόγραμμα της 31ης Μαρτίου 2023 και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι ανωτέρω ανήλικοι ευρισκόμενοι εντός της σχολικής αίθουσας, ενεργώντας από κοινού, περικύκλωσαν και ακινητοποίησαν τον ανήλικο συμμαθητή τους και καταγγέλλοντα, και στη συνέχεια μην μπορώντας ο ίδιος να αντιδράσει, χρησιμοποιώντας νήμα πετονιάς, τον τύλιξαν με αυτό στο λαιμό του, ενώ αποπειράθηκαν να το τυλίξουν σε όλο του το σώμα, προξενώντας σε αυτόν, σωματικές βλάβες στην περιοχή του λαιμού. Κατά την διάρκεια της πράξης οι ανωτέρω ανήλικοι γελούσαν σε βάρος του, ενώ υπήρχαν και άλλα παιδιά στην αίθουσα που παρακολουθούσαν την πράξη.

Απογευματινές και βραδινές ώρες 1ης Απριλίου 2023, έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών της υπηρεσίας μας, εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλικων τέσσερις ανήλικοι (σ.σ ανάμεσα τους και η μαθήτρια), οι οποίοι και συνελήφθησαν για τις ανωτέρω πράξεις. Οι άλλοι δύο παρά τις αναζητήσεις δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του στο πλαίσιο του αυτοφώρου».

Οι ανήλικοι, αφού εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς και έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις, αφέθησαν ελεύθεροι: «Για τα προαναφερόμενα, ενημερώθηκε τηλεφωνικά η Εισαγελία Πρωτοδικων Αθηνών, αρμόδια για θέματα ανηλίκων, η οποία παρήγγειλε την μη τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας και την άμεση υποβολή της δικογραφίας καθώς και την διενέργεια αυστηρών συστάσεων στους γονείς και στους ανήλικους. Οι ανήλικοι αφού εξετάστηκαν σχετικά, αποχώρησαν συνοδευόμενοι από τους γονείς τους».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το θύμα, ο 15χρονος μαθητής ο οποίος βρισκοταν σε άσχημη κατάσταση εξετάστηκε μετά απο σχετική παραγγελία απο ιατροδικαστη όπου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τα ευρήματα στο σωμα του «κουμπώνουν» με την καταγγελία: «Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου, όπου διαπιστώθηκαν επιφανειακά τραύματα, συμβατά με τις καταγγελλόμενες πράξεις».



Ειδήσεις σήμερα:

Νίκος Σειραγάκης: Αποφυλακίστηκε ο προπονητής που καταδικάστηκε σε 401 χρόνια φυλακή για ασέλγεια σε 36 ανήλικους

Twitter: Ο Έλον Μασκ άλλαξε το λογότυπο - Έβαλε τον σκύλο του Dogecoin

Survivor All Star: Χαμός στο συμβούλιο με τους δυο νέους υποψήφιους προς αποχώρηση - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης