Μύκονος: Μεγαλοεργολάβος του νησιού διώκεται για τον θάνατο του 49χρονου εργάτη

Μύκονος: Μεγαλοεργολάβος του νησιού διώκεται για τον θάνατο του 49χρονου εργάτη

Ο Αλβανός εργάτης βρέθηκε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ενώ εργαζόταν σε παράνομη οικοδομή του μεγαλοεργολάβου ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία

mykonos_new_xr
Τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης καθώς  49χρονος αλλοδαπός έχασε τη ζωή του ενώ  δούλευε σε μια από τις οικοδομές μεγαλοεργολάβου στην περιοχή Αργύραινα Μυκόνου.

Ο εργάτης ήταν επιφορτισμένος με τον ελαιοχρωματισμό σε εξωτερικό τοίχο της οικοδομής και για αδιευκρίνιστους λόγους σωριάστηκε πάνω σε οικοδομικά υλικά με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Το άψυχο σώμα του εντοπίστηκε λίγο αργότερα από τον γιο του, ο οποίος δούλευε μαζί του και λίγο πριν είχε απομακρυνθεί από το σημείο για να κουβαλήσει κάποια εργαλεία στο αυτοκίνητο του.

Μάλιστα, οι οικοδομικές εργασίες, όπως προέκυψε από την προανάκριση, εκτελούνταν χωρίς οικοδομική άδεια και ο μεγαλοεργολάβος είχε στην δούλεψη του τον Αλβανό εργάτη ο οποίος δεν είχε νόμιμα έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν ήταν δυνατόν να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια θανάτου. Ο μεγαλοεργολάβος αναζητείται από την αστυνομία καθώς κατηγορείται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια»

Η σορός του Αλβανού εργάτη πρόκειται να μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά κατόπιν εντολής του αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

Ο θάνατος του ανασφάλιστου Αλβανού οικοδόμου ανοίγει ένα άλλο μεγάλο θέμα στο νησί των Ανέμων, μετά την υπόθεση ξυλοδαρμού του αρχαιολόγου. Αφορά το όργιο πολεοδομικών παρανομιών που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μύκονο με δεκάδες οικοδομές να χτίζονται χωρίς τις απαραίτητες άδειες από εργάτες – «φαντάσματα» που εισέρχονται παράνομα στη χώρα από την Αλβανία και το Πακιστάν για ένα κομμάτι ψωμί. Οι μετανάστες συγκεντρώνονται χαράματα στις πλατείες για να τους μαζέψουν τα φορτηγά προκειμένου να τους μεταφέρουν στις οικοδομές, στις οποίες δουλεύουν μέχρι τη δύση του ηλίου και χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας.

Το Protothema.gr επικοινώνησε με τον μεγαλοεργολάβο της Μυκονου ο οποίος ισχυρίζεται πως ο άνδρας που έχασε τη ζωή του δεν ανήκει στο εργατικό δυναμικό της επιχείρησης του. Υποστηρίζει μάλιστα ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είναι μισθωμένο από τον ίδιο και δεν είναι ιδιοκτησίας του.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο γιος του αρχιμαφιόζου της Καμόρα που επαναστάτησε ενάντια στο πεπρωμένο του

89χρονη κατηγορείται ότι σκότωσε την 57χρονη κόρη της μετά από καβγά στην Κορινθία


Ο Ερντογάν δεν κατάλαβε ότι κόλλησε το «autocue» και... επαναλάμβανε τα ίδια - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης