«Dog fights» στο Αιγαίο: 8 εμπλοκές και 20 παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά
Τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν και σε 4 υπερπτήσεις
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Η τουρκική πολεμική αεροπορία έστειλε σήμερα Δευτέρα, 16 μαχητικά αεροσκάφη F-16, δύο F-4 και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) πάνω από το αρχιπέλαγος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 18 τουρκικά μαχητικά που κινήθηκαν πάνω από το Αιγαίο τα 12 ήταν οπλισμένα!
Κατά τη διάρκεια της ημέρας η οποία ήταν πολύ δύσκολη για την Πολεμική Αεροπορία και τους Έλληνες πιλότους λόγω της πτώσης του Phantom F-4 στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ανδραβίδας, τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 20 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου ενώ σε 8 περιπτώσεις οι παράνομες ενέργειές τους εξελίχθηκαν σε εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.
Να σημειωθεί ότι από τις 20 παραβιάσεις οι 4 ήταν υπερπτήσεις.
Τα τουρκικά αεροσκάφη που κινήθηκαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο προέβησαν και σε 12 παραβιάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Η επίσημη πιστοποίηση γλωσσομάθειας του Ισπανικού Υπουργείου Παιδείας ανοίγει την πόρτα σε πανεπιστήμια υψηλού κύρους, νέες εμπειρίες και ευκαιρίες καριέρας σε όλο τον κόσμο.
Η σεζόν αλλάζει, αλλάζουμε και εμείς! Επισκεπτόμαστε το The Mall Athens για τα απαραίτητα κομμάτια που θα μας χαρίσουν ένα statement look που αποπνέει άνεση, κομψότητα και ελευθερία.