Τραγωδία στις Σέρρες- Νεκρό ένα παιδάκι από έκρηξη στο λεβητοστάσιο σχολείου
Δύο ακόμη παιδιά ηλικίας 6 και 9 ετών έχουν τραυματιστεί ελαφρά και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο - Η έκρηξη σημειώθηκε στο 9ο δημοτικό σχολείο - H αστυνομία έχει αποκλείσει τον χώρο
Τραγωδία σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών, όταν από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του κτηρίου, τραυματίστηκε θανάσιμα ένα παιδί και ελαφρότερα άλλα δύο.
Η έκρηξη προκλήθηκε από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ενώ στο σημείο έφτασε άμεσα κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο για να παραλάβουν τα τραυματισμένα παιδιά και να τα μεταφέρουν στο γενικό νοσοκομείο της πόλης.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cotxac3duxnt)
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη στο λεβητοστάσιο έγινε την ώρα του διαλείμματος, με συνέπεια κομμάτια τοίχου και μια μεταλλική πόρτα να εκσφενδονιστούν σε απόσταση τριάντα μέτρων, να πέσουν πάνω στα παιδιά και να τα τραυματίσουν.
Πηγές αναφέρουν πως το παιδί που έχασε τη ζωή του, είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία - ήταν μαθητής της 6ης δημοτικού - ενώ τα άλλα δυο - τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και βρίσκονται εκτός κινδύνου - είναι μαθητές της 1ης και της 4ης δημοτικού.
Κλείσιμο
Όπως αναφέρει στο protothema.gr μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ο καυστήρας είχε αλλαχθεί φέτος και λειτουργούσε για πρώτη φορά: «Είναι μαθητές του ολοήμερου σχολείου. Ο καυστήρας ήταν εκτός σχολείου, ο οποίος άγνωστο το πώς εξερράγη. Όπως γνωρίζω ο καυστήρας ήταν καινούργιος, φέτος εγκαταστάθηκε και δεν είχε χρησιμοποιηθεί άλλες χρονιές. Τώρα τι έγινε κανένας δεν ξέρει ο χώρος έχει αποκλειστεί, οι γονείς πήραν τα παιδιά τους». Να σημειώσουμε πως η λειτουργία και η συντήρηση των σχολείων είναι αρμοδιότητα των δήμων.
Θα αποδοθούν ευθύνες
Από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες».
Δείτε βίντεο: Τραγωδία στις Σέρρες- Νεκρό ένα παιδάκι από έκρηξη στο λεβητοστάσιο σχολείου
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.