Άγιοι Ισίδωροι: «Ο Κύριος να μας φυλάττει από τη συκοφαντία των ανθρώπων» λέει ο... θαυματοποιός παπάς του Λυκαβηττού
«Αν λέει ένας άνθρωπος ότι κάνει θαύματα, αυτό είναι λάθος, ούτε ο ίδιος ο Χριστός δεν το έλεγε... Αυτά δεν γίνονται κατά παραγγελία» ανέφερε στο σημερινό του κήρυγμα
Κριτής για εμάς είναι ο Θεός και όχι ο άνθρωπος, είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του την Τετάρτη ο παπα-Δημήτρης Λουπασάκης, ο ιερέας του ναού των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό. «Ο Κύριος να μας φυλάει από τη συκοφαντία των ανθρώπων» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επικαλέστηκε, μάλιστα, βιβλικά χωρία, από τους ψαλμούς του Δαβίδ.
Για εμάς, τόνισε, «ο μέγας κριτής δεν είναι ο άνθρωπος, αλλα ο Θεός, αυτό έχει σημασία, αλλά δυστυχώς το ξεχνάμε». «Είμαι ένας άνθρωπος που μιλάει πολύ καθάρα» υπογράμμισε ακόμη.
Αναφέρθηκε στο παρελθόν του ναού στον Λυκαβηττό, που, όπως είπε, «ήταν έρημος, δεν πλησίαζε άνθρωπος εδώ». «Ήθελα να σας πω πόσο βοήθησαε ο Τίμιος Σταυρός, όχι ο παπάς» υποστήριξε επίσης.
Για τα «θαύματα», είπε (επικαλούμενος τα λόγια μιας γυναίκας) ότι «δεν τα κάνει ο παπά-Δημήτρης, τα κάνει ο σταυρός». Είπε ακόμη: «Αν λέει ένας άνθρωπος ότι κάνει θαύματα, αυτό είναι λάθος, ούτε ο ίδιος ο Χριστός δεν το έλεγε. Αυτά δεν γίνονται κατά παραγγελία».
Κλείσιμο
«Είμαστε κοινοί θνητοί, περαστικοί από αυτή τη ζωή, δεν έχουμε καταλάβει ότι πρέπει να είμαστε καθαροί και αγνοί στο σώμα, το πνεύμα, στα λόγια και στις πράξεις μας. Δοξάζω τον Θεό που με έχει όρθιο και με κρατά όρθιο» είπε.
Για όλα όσα γράφονται για τον ναό και όσα συμβαίνουν εκεί, ο παπα-Δημήτρης ισχυρίστηκε ότι είναι προϊόν άγνοιας. «Δεν γνωρίζουμε τι έκανε ο άνθρωπος αυτός, απλά γράφουμε. Το θέμα δεν είναι να γράφουμε οι άνθρωποι, αλλά να μην γράφει ο Θεός» αναφερόμενος και στο πώς έρχονται στον ναό άνθρωποι από την Αθήνα και πέρα από αυτή.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Original Sacher-Torte, Sacher Cubes και Apple Strudel, συνοδευόμενα από τα signature ροφήματα του Sacher, σε ένα ξεχωριστό pop-up στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τις 15 Οκτωβρίου 2026 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2027.