Τουρκικές προκλήσεις: Υπέρπτηση από UAV πάνω από τα νησιά Καλόγεροι

Τουρκικές προκλήσεις: Υπέρπτηση από UAV πάνω από τα νησιά Καλόγεροι

Υπέρπτηση στα 19.000 πόδια

uav-tourkia
Τουρκική υπέρπτηση καταγράφηκε πάνω από τα νησιά Καλόγεροι, τη στιγμή που η Άγκυρα συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις προκλήσεις.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, στις 15:39 τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV πραγματοποίησε υπέρπτηση στα 19.000 πόδια πάνω από το νησί Καλόγεροι.

«Ξαναχτύπησε» ο Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας: Δεν είστε ειλικρινείς, μην στρατιωτικοποιείτε τα νησιά

Με ευθείες βολές κατά της Αθήνας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε, νωρίτερα, τα εξής: «Δεν μπορείς να  στρατιωτικοποιείς αυτά τα νησιά, αδελφέ. Όταν τα στρατιωτικοποιείς, παραβιάζεις τη συμφωνία που δόθηκε υπό αυτόν τον όρο. Μιλήστε μου στη γλώσσα του νόμου. Μην πας και συκοφαντείς δεξιά και αριστερά, μην λες ψέματα, μην γίνεσαι εργαλείο των άλλων».

Προειδοποίησε, δε, ότι θα συνεχίσει τις εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο.  «Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τις σεισμογραφικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι καθήκον και δικαίωμά μας» είπε συγκεκριμένα, σε εμπρηστικό τόνο.

«Η Τουρκία πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων ενώ προστατεύει ταυτόχρονα τα δικά της συμφέροντα. Κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο, στην υφαλοκρηπίδα μας και στο Αιγαίο. Αφού καθορίσαμε τα όρια της υφαλοκρηπίδας μας, δεν έχουμε επιτρέψει σε κανένα πλοίο να εισέλθει στην υφαλοκρηπίδα μας. Η 'ελληνική Κύπρος' και η Ελλάδα θέλησαν να φέρουν τα πλοία τους ή τα πλοία άλλων χωρών στην υφαλοκρηπίδα μας 9 φορές τον τελευταίο 1 χρόνο, δεν τους το επιτρέψαμε. Προστατεύουμε αυτά τα μέρη», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Το φαγητό συχνά το βράδυ αυξάνει την πιθανότητα κατάθλιψης και άγχους, λένε ερευνητές

Ήξερα ότι βίασε την κόρη μου ο αδερφός μου και εμένα με βίαζε ο πατέρας μου, λέει η μητέρα της 23χρονης ΑμΕΑ στο Βόλο

Ολοκληρώνεται το λαϊκό προσκύνημα για την Ελισάβετ στο Εδιμβούργο - Στις 19.00 η σορός της στο Λονδίνο (Δείτε live)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης