Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε με F-16 και μετείχε σε εναέρια μάχη εναντίον F-35!

Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε με F-16 και μετείχε σε εναέρια μάχη εναντίον F-35!

Εχει το F-35 τα χαρακτηριστικά ώστε να κυριαρχήσει στις κλειστές αερομαχίες που γίνονται στο Αιγαίο - Τι συμπεράσματα έβγαλε ο αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς

tn-0
Σε επίσημες διαπραγματεύσεις με την αμερικανική πλευρά για την επίσημη υποβολή αιτήματος αγοράς 20 μαχητικών αεροσκαφών F-35 (με option για άλλα 20) βρίσκεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας συνομιλούν με ανώτατα στελέχη της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος που θα δώσει νέες δυνατότητες στους φρουρούς του Αιγαίου και θα βάλει την Ελλάδα στο πολύ κλειστό club των χωρών που θα έχουν στο οπλοστάσιό τους το stealth μαχητικό.

Πέρα από τα σχέδια επί χάρτου και τις συνομιλίες που γίνονται σε ανώτατο επίπεδο - χθες Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin όπου κατασκευάζονται τα F-35- ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, άδραξε την ευκαιρία και με αφορμή την μεταστάθμευση F-35 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας συμμετείχε ο ίδιος σε εκπαιδευτική πτήση όπου δύο ελληνικά F-16 Block 52+ έκαναν εναέρια μάχη εναντίον δύο F-35.

tn_1


Πιλότος ο ίδιος, με εμπειρία στα F-16 και συνολικά με περισσότερες από 5.000 ώρες πτήσης σε διάφορους τύπους μαχητικών, ο αντιπτέραρχος Μπουρολιάς μπήκε στη θέση του χειριστή σε ένα μονοθέσιο F-16 Block 52+ και τέσταρε τις δυνατότητες των F-35 που η Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να εντάξει στο οπλοστάσιο της μέχρι το τέλος της 10ετίας που διανύουμε.

tn_2
Κλείσιμο


Η εναέρια μάχη των δύο ελληνικών F-16 Block 52+ εναντίον των δύο αμερικανικών F-35, έγινε την Τετάρτη στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη, στο πλαίσιο της άσκησης «Poseidon Rage».

Τι διαπίστωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας; 

Αυτό που μπορεί να ειπωθεί δημοσίως είναι απλώς ότι οι κλειστές αερομαχίες δεν είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των F-35. Τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς είναι ένα στρατηγικό όπλο, αθέατο στους αντιπάλους λόγω των χαρακτηριστικών stealth που διαθέτουν. Από τακτικής πλευράς, το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας θέλει να προχωρήσει ταχύτατα  την παραγγελία των F-35 για μια σειρά από λόγους που είναι βαρύνουσας σημασίας για την ισορροπία δυνάμεων και τον μετασχηματισμό της Πολεμικής Αεροπορίας, γνωρίζοντας ότι οι κλειστές αερομαχίες δεν είναι το μεγαλύτερο ατού των συγκεκριμένων μαχητικών. Ποια είναι τα... υπερατού των F-35 είναι κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά φίλοι και σύμμαχοι με πρώτους εκείνους εξ ανατολών που σχεδίαζαν να αγοράσουν 100 από τα αόρατα αμερικανικά μαχητικά αλλά τορπίλισαν οι ίδιοι την προσπάθειά τους επιλέγοντας τα ρωσικά αντιαεροπορικά F-35.

Δείτε φωτογραφίες από την πτήση του αρχηγού ΓΕΑ αντιπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά με μονοθέσιο F-16 Block52+ και την εναέρια μαχη των δύο πιο σύγχρονων ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών εναντίον των δύο αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35: 

tn_3
tn_4
tn_5

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης