Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο - Ο σπαραγμός της μητέρας του Έλληνα που σκοτώθηκε: «Θέλω το παιδί μου πίσω»

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο - Ο σπαραγμός της μητέρας του Έλληνα που σκοτώθηκε: «Θέλω το παιδί μου πίσω»

Ο 49χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών - Δύο νεκροί και δύο διασωθέντες μετά την πτώση ελικοπτέρου

samos-elikoptero
«Έπεσε σαν ήρωας στο καθήκον»... Απαρηγόρητη είναι η οικογένεια του 49χρονου Έλληνα διερμηνέα, που έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του ελικοπτέρου στη Σάμο την Τετάρτη, ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στο νησί.

Η μητέρα και ο αδελφός του, με δάκρυα στα μάτια μίλησαν για την αγάπη που είχε για τα ελικόπτερα και για το πόσο ήθελε να βοηθάει τους συνανθρώπους του.

«Θέλω το παιδί μου ζωντανό, αλλά δεν μπορώ να το βρω. Θέλω τον Θοδωρή μου πάλι πίσω, θέλω το παιδάκι μου», είπε με λυγμούς η μητέρα του 49χρονου στο Star.

Πριν από χρόνια, όταν εκείνος ήταν πιλότος, κατάφερε να σώσει ολόκληρο πλήρωμα. «Την άλλη φορά που έπεσαν, αυτός το έφερε διαλυμένο και έζησαν όλα τα παιδάκια. Πάει το παιδάκι μου», είπε απαρηγόρητη η τραγική μητέρα.

«Πέταγε στη Σάμο γιατί ήταν πρώην στρατιωτικός και είχε δουλέψει στο νησί. Γνώριζε το νησί καλά, τους ανθρώπους και για αυτό το επέλεγε. Προτιμούσε να πάει εκεί να βοηθήσει» δήλωσε ο αδερφός του, μιλώντας στον Alpha. 


«Τα ρεύματα αέρα είναι τέτοια που… είναι επικίνδυνη δουλειά για όλους» συμπλήρωσε ο αδερφός του.

Κλείσιμο
Ο άτυχος άντρας ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Πριν από ένα 24ωρο, όποτε και σημειώθηκε η τραγωδία, ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα για το τετραμελές πλήρωμα ότι ο πρώτος που διασώθηκε είναι ο Μολδαβός μηχανικός, ο δεύτερος που εντοπίστηκε και είναι νεκρός είναι ο Έλληνας διερμηνέας, ο τρίτος που εντοπίστηκε και είναι και αυτός νεκρός είναι ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης και ο τέταρτος που βγήκε ζωντανός στη στεριά ειναι ο Μολδαβός πιλότος.

Το χρονικό της συντριβής

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο ώρα 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55.

Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση το πυροσβεστικό ελικόπτερο επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι τουλάχιστον 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi 8 που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς και έχει φτάσει επίσης ένας σκάφος του Λιμενικού.

Περίπου στις 18:30, σχεδόν 35 λεπτά μετά την συντριβή του ρωσικής κατασκευής πυροσβεστικού ελικοπτέρου, άντρες του Λιμενικού εντόπισαν σώο τον Μολδαβό μηχανικό, για τον οποίο αρχικά ειπώθηκε πως ήταν ο πιλότος.

Λίγο πριν τις 19:30 εντοπίστηκε το δεύτερο μέλος του πληρώματος χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα βρέθηκε και περισυνελέγη από το Λιμενικό Σώμα και ο τρίτος.

Σε ό,τι αφορά στη διερεύνηση του αεροπορικού δυστυχήματος, ο Αερολιμεναρχης Σάμου έχει ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (που υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών) για να προχωρήσει στη διερεύνηση των αιτιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Τσίπρας αποδοκιμάζει Βερναρδάκη: Απαράδεκτη διατύπωση που δεν μας εκφράζει

Σάλος στη Βρετανία με τα «δόντια Τουρκίας» - Πολίτες επιστρέφουν στη χώρα με πόνους και επιπλοκές

Αποφυλακίστηκε ο Λιγνάδης: Ενάμιση χρόνο παίζανε μόνοι τους μπάλα, τώρα δικαιούμαι να μιλάω κι εγώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης