Το πάρτι γενεθλίων μετατράπηκε σε εφιάλτη - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους τουρίστες στη Χαλκιδική

Το πάρτι γενεθλίων μετατράπηκε σε εφιάλτη - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους τουρίστες στη Χαλκιδική

Τρεις φίλοι από τη Βόρεια Μακεδονία θέλησαν να διασκεδάσουν και να κολυμπήσουν στην πασίγνωστη παραλία «Μύτη» αψηφώντας τον πολύ δυνατό αέρα και τα μεγάλα κύματα -  Ο 25χρονος εντοπίστηκε ζωντανός με τη βοήθεια ενός σέρφερ που βούτηξε στο νερό - Οι δύο φίλοι του, 28 και 30 ετών, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν

limeniko-nyxta-main
Σε εφιάλτη μετράπηκε το πάρτι γενεθλίων για τους τρεις τουρίστες που διασκέδαζαν στην παραλία Ποσείδη της Χαλκιδικής, όταν αποφάσισαν να προσεγγίσουν ένα πολύ επικίνδυνο σημείο της ακτής και να βουτήξουν στη θάλασσα.

Οι τρεις φίλοι από τη Βόρεια Μακεδονία είχαν επισκεφτεί την Χαλκιδική για τις διακοπές τους και το μεσημέρι του Σαββάτου θέλησαν να διασκεδάσουν και να κολυμπήσουν στην πασίγνωστη παραλία «Μύτη», στο Ποσείδι, καθώς ο ένας από τους νεαρούς γιόρταζε τα γενέθλιά του. Αψηφώντας τον πολύ δυνατό αέρα που έφτανε τα 6 μποφόρ και τα μεγάλα κύματα της θάλασσας, αποφάσισαν να βουτήξουν στο νερό, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα θαλάσσια ρεύματα.

Κάποιοι από τους λουόμενος στην παραλία αντιλήφθηκαν τι συνέβη, ωστόσο όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Άμεσα ειδοποίησαν τις Αρχές και σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό των τριών νεαρών. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ένα πλοίο του Λιμενικού Σώματος, ένα περιπολικό όχημα, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο ιδιωτικά σκάφη και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάδωσης, έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό και την διάσωση των ατόμων.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, ο 25χρονος εντοπίστηκε ζωντανός με τη βοήθεια ενός σέρφερ που βούτηξε στο νερό και τον κράτησε μέχρι να φτάσει το σκάφος του Λιμενικού. Όμως οι δύο φίλοι του, 28 και 30 ετών, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υγεία του νεαρού που διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δεν διατρέχει κίνδυνο.

«Το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο για αυτό και οι άνθρωποι της περιοχής δεν πηγαίνουμε ποτέ εκεί. Είχε πολύ κύμα και αέρα και σε εκείνο το σημείο ενώνονται τα ρεύματα των δύο θαλασσών και είναι πολύ επικίνδυνο. Το κύμα τους παρέσυρε μέσα. Ο ένας από την παρέα βρέθηκε με τη βοήθεια ενός σέρφερ που μπήκε μέσα στη θάλασσα για να ψάξει και τον κράτησε μέχρι να τον πάρει το σκάφος του Λιμενικού», ανέφερε η κα. Χαλκιά, τονίζοντας ότι μόλις πέσει το σκοτάδι θα είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστούν οι έρευνες.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων θα συνεχιστούν για όλο το βράδυ από ένα πλωτό σκάφος και περιπολικό του Λιμενικού και δύο ιδιωτικά σκάφη, καθώς τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις έρευνες μόλις έπεσε το σκοτάδι.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του protothema.gr από τις έρευνες στο Ποσείδι
Aγνοούμενοι στην Χαλκιδική

Κλείσιμο
xalkidiki1
xalkidiki2

Ειδήσεις σήμερα:

Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου στη Μεταμόρφωση: Ανήλικοι τον χτύπησαν με σιδερογροθιά!

Εικόνες χάους στη Σρι Λάνκα: Ο πρόεδρος της χώρας φυγαδεύτηκε από την κατοικία του λίγα λεπτά πριν εισβάλουν διαδηλωτές

To Τwitter ετοιμάζει μήνυση κατά του Μασκ μετά την ακύρωση της συμφωνίας «μαμούθ» - Η αρχή μιας τιτάνιας δικαστικής μάχης;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης