Ώρες αγωνίας στη Χαλκιδική για τους δύο αγνοούμενους τουρίστες -Βίντεο και φωτογραφίες από τις έρευνες

Ώρες αγωνίας στη Χαλκιδική για τους δύο αγνοούμενους τουρίστες -Βίντεο και φωτογραφίες από τις έρευνες

Τρεις  λουόμενοι παρασύρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα - Ο ένας περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού και είναι καλά στην υγεία του -  Συνεχίζουν τις έρευνες, με ανέμους 6 μποφόρ, ένα πλοίο του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο ιδιωτικά σκάφη και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης 

xalkidiki-main
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό δύο αγνοούμενων λουόμενων στη θαλάσσια περιοχή Ποσείδι, στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο συναγερμός σήμανε περίπου στις 18.30 όταν τρεις τουρίστες που έκαναν μπάνιο στη θάλασσα παρασύρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα. Άμεσα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους και πριν από λίγο ένας εκ των τριών εντοπίστηκε και περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού και είναι καλά στην υγεία του. Πρόκειται για έναν αλλοδαπό ο οποίος θα μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Τα άλλα δύο άτομα συνεχίζουν να αγνοούνται και για τον εντοπισμό τους επιχειρούν ένα πλοίο του Λιμενικού Σώματος, ένα περιπολικό όχημα, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο ιδιωτικά σκάφη και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάδωσης από το παράρτημα Κασσάνδρας, ενώ ο συντονισμός γίνεται από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Σημειώνεται ότι στην παραλία «Μύτη» στο Ποσείδι Χαλκιδικής, οι άνεμοι που πνέουν είναι στα 6 μποφόρ.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, o διασώστης και πρόεδρος του συλλόγου φίλων εθελοντών μονάδων υγείας Κασσάνδρας Θεμελής Ιερισσιώτης, ο οποίος συμμετέχει στη μεγάλη επιχείρηση, ο ένας εκ των αγνοουμένων που εντοπίστηκε είναι καλά στην υγεία του και αυτή την ώρα μεταφέρεται στη στεριά από το σκάφος του Λιμενικού, ενώ τα άλλα δύο άτομα συνεχίζουν να αγνοούνται.

«Πρόκειται για τουρίστες οι οποίοι κολυμπούσαν στη θάλασσα και παρασύρθηκαν από τα ρεύματα. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και η επιχείρηση που έχει στηθεί είναι μεγάλη προκειμένου να εντοπιστούν πριν νυχτώσει», σημειώνει ο κ. Ιερισσιώτης.

Κλείσιμο
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του protothema.gr από τις έρευνες στο Ποσείδι
Aγνοούμενοι στην Χαλκιδική

xalkidiki1
xalkidiki2


Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία παρέα νεαρών από τα Σκόπια οι οποίοι επισκέφτηκαν τη Χαλκιδική για διακοπές. Όπως ανέφερε στο protothema.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, οι δύο άντρες που αγνοούνται είναι ηλικίας 29 και 30 ετών. Όλα φαίνεται πως έγιναν όταν η παρέα των τριών ατόμων, ο ένας από τους οποίους είχε γενέθλια και διασκέδασαν, πήγαν για να κολυμπήσουν σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο της παραλίας, την ώρα που είχε πολύ δυνατό αέρα με αποτέλεσμα να τους παρασύρει το κύμα.

«Το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο για αυτό και οι άνθρωποι της περιοχής δεν πηγαίνουμε ποτέ εκεί. Είχε πολύ κύμα και αέρα και σε εκείνο το σημείο ενώνονται τα ρεύματα των δύο θαλασσών και είναι πολύ επικίνδυνο. Το κύμα τους παρέσυρε μέσα. Ο ένας από την παρέα βρέθηκε με τη βοήθεια ενός σέρφερ που μπήκε μέσα στη θάλασσα για να ψάξει και τον κράτησε μέχρι να τον πάρει το σκάφος του Λιμενικού», ανέφερε η κα. Χαλκιά, τονίζοντας ότι μόλις πέσει το σκοτάδι θα είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστούν οι έρευνες.

Ειδήσεις σήμερα:

Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου στη Μεταμόρφωση: Ανήλικοι τον χτύπησαν με σιδερογροθιά!

Εικόνες χάους στη Σρι Λάνκα: Ο πρόεδρος της χώρας φυγαδεύτηκε από την κατοικία του λίγα λεπτά πριν εισβάλουν διαδηλωτές

To Τwitter ετοιμάζει μήνυση κατά του Μασκ μετά την ακύρωση της συμφωνίας «μαμούθ» - Η αρχή μιας τιτάνιας δικαστικής μάχης;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης