Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Ο Άγιος Νικόλαος στο σημείο Μηδέν θα δοθεί στη λατρεία στις 4 Ιουλίου

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Ο Άγιος Νικόλαος στο σημείο Μηδέν θα δοθεί στη λατρεία στις 4 Ιουλίου

Ο Αρχιεπίσκοπος υποδέχθηκε τους ευζώνους που θα μετάσχουν αύριο στην παρέλαση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας - Συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης

elpidoforos1
Τους Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς της Ελλάδας υποδέχτηκε στην Αρχιεπισκοπή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ενώ εψάλη δοξολογία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου για την εθνική επέτειο της Ανεξαρτησίας.

Οι Εύζωνες έφτασαν στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχουν στην αυριανή Παρέλαση Ελληνικής Ανεξαρτησίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος ύστερα από δύο χρόνια λόγω κορωνοϊού. Εφέτος θα πραγματοποιηθεί και η 46η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής που έχει προγραμματιστεί από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη κμε γενικό θέμα «Κληρονομιά, Αναγέννηση, Ενότητα». Είναι η πρώτη Κληρικολαϊκή Συνέλευση επί Αρχιεπισκοπίας Ελπιδοφόρου, η οποία συγκαλείται με παρουσία των συνέδρων καθώς η Κληρικολαϊκή του 2020 έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Παρουσία, μεταξύ άλλων, του προέδρου της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής, Σάββα Αναστασιάδη, βουλευτών των γενικών προξένων της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνου Κούτρα και Μιχάλη Φιρίλα, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τόνισε ότι «η τελετή έπαρσης της σημαίας καταδεικνύει τους άρρηκτους δεσμούς της Ομογένειας με τη μητέρα πατρίδα τη στιγμή που συμπληρώνονται, φέτος, 100 χρόνια από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ως της πλέον εξέχουσας επαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με δήμαρχο Νέας Υόρκης

Τις ευχαριστίες και την αδιάλειπτη εκτίμηση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την αναγνώριση της ελληνικής κληρονομιάς, ιδιαίτερα για τον εορτασμό της επετείου των 100 ετών από την ίδρυση της πλέον εξέχουσας επαρχίας του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος προς τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς.

«Η Νέα Υόρκη είναι ένα υπέροχο μωσαϊκό πολιτισμών, εθίμων, παραδόσεων, ιστοριών, κληρονομιών και θρησκευτικών αντιλήψεων από ολόκληρο τον κόσμο, με τη συνεισφορά των Ελλήνων να είναι διακριτή σε κάθε γωνιά της. Με πλέον εμβληματικό τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, το εθνικό προσκύνημα που θα δοθεί στη λατρεία την 4η Ιουλίου ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ», είπε.



Ειδήσεις σήμερα:

Τι ψάχνει ο Μπιλ Γκέιτς μόνος στην Ελλάδα;


«Σφάζονται» η Σταρ Ελλάς 2022 και ο πρώην σύντροφός της μετά την καταγγελία ξυλοδαρμού - Το χρονικό του τρόμου για την Ειρήνη Βολιώτη


Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Ερντογάν: Στην Ελλάδα οι τρομοκράτες δρουν ανεξέλεγκτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης