Δείτε τα βίντεο που οδήγησαν στην εξάρθρωση της σπείρας που έκλεβε smart και πωλούσε τα κλοπιμαία στο facebook

Δείτε τα βίντεο που οδήγησαν στην εξάρθρωση της σπείρας που έκλεβε smart και πωλούσε τα κλοπιμαία στο facebook

Τα βίντεο που οδήγησαν στην εξάρθρωση της σπείρας με τα smart - 13 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν

smart-klopes34
Περισσότερες από 50 κλοπές αυτοκινήτων και ανταλλακτικών έχει εξιχνιάσει μέχρι στιγμής η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών από τη δράση της σπείρας με τα smart ενώ συνολικά έχουν συλληφθεί 13 άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στο κύκλωμα.

Οι «ποντικοί» των smart τον τελευταίο χρόνο είχαν «ρημάξει» τα αυτοκίνητα στις περιοχές του Παγκρατίου, του Βύρωνα, της Καισαριανής, του Ζωγράφου, του Αγίου Δημητρίου και της Ηλιούπολης ενώ σε αρκετές περιπτώσεις "χτυπούσαν" συγκεκριμένα οχήματα περισσότερες από μια φορές.

Οι κλεπταποδόχοι του κυκλώματος, αρκετοί από τους οποίους συνελήφθησαν, πωλούσαν τα κλοπιμαία σε συνεργεία και σε σελίδες στο Facebook.

Το protothema.gr είχε παρουσιάσει από τον Μάρτιο βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση της σπείρας την ώρα που δυο μέλη της "άνοιγαν" ένα smart στην περιοχή του Παγκρατίου.

01 Βίντεο ντοκουμέντο από σπείρα που κλέβει Smart

Κλείσιμο
02 Βίντεο κλοπή Smart


Παράλληλα, σε ένα άλλο βίντεο 2 ακόμη από τους συλληφθέντες διακρίνονται να προσπαθούν να διαρρήξουν ένα smart στο Χαλάνδρι αφαιρώντας πρώτα τη λάμπα της πυλωτής ώστε να μην τους καταγράψει η κάμερα ασφαλείας.
Βίντεο κλοπή Smart (2)


Αυτά τα βίντεο σε συνδυασμό με υλικό από κάμερες ασφαλείας των σημείων όπου "χτυπούσε" το κύκλωμα οδήγησαν στη σύλληψη των κακοποιών.

Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν τα κινητά που χρησιμοποιούσαν οι δράστες διαπίστωσαν πως αντάλλασσαν βίντεο από τη δράση τους.

Σε κάποιες μεταξύ τους συνομιλίες, μάλιστα, φέρονται να έστελναν και δημοσίευματα ιστοσελίδων στα οποία προβάλλονται πλάνα από τις διαρρήξεις που είχαν κάνει.

Αναφορικά με το modus operandi της σπείρας, οι κακοποιοί ήταν χωρισμένοι σε ομάδες δράσης, αποτελούμενες από 4 τουλάχιστον άτομα, σε ομάδες υποστήριξης, που περίμεναν τους διαρρήκτες στο αυτοκίνητο για να ξεφορτώσουν τα κλοπιμαία, και στους κλεπταποδόχους οι οποίοι αναλάμβαναν να πωλήσουν την πολύτιμη "λεία".

Οι πρώτοι κινούνταν συνήθως με μηχανές. Θύματα των διαρρηκτών κάνουν λόγο για ένα ασημί "παπάκι" που κινούνταν στο Παγκράτι και το οποίο έχουν κατασχέσει οι αστυνομικοί ως πιθανό μέσο μεταφοράς των κακοποιών.

Όταν δεν καταφέρναν να κλέψουν ολόκληρο το αυτοκίνητο έπαιρναν τα ανταλλακτικά και τα ξεφόρτωναν σε ένα ΙΧ το οποίο φύλαγε" τσίλιες" στη γωνία.

Προφυλακτήρες, τιμόνια, λεβιέδες ταχυτήτων, μασκάκια και φανάρια φορτώνονταν στο πορτ μπαγκάζ του αμαξιού των συνεργών. Σε ένα λευκό ΙΧ της σπείρας βρέθηκαν μερικά από τα εκατοντάδες κλοπιμαία των «ποντικών» των smart.

Στη συνέχεια, οι κλεπταποδόχοι τα φύλαγαν σε αποθήκες και από εκεί τα πωλούσαν είτε σε συνεργεία ή μέσω της πλατφόρμας Marketplace στο Facebook.

Σε μια από τις αποθήκες με το παράνομο εμπόρευμα έγινε και η επιχείρηση της Ασφάλειας το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 13 άτομα, 7 Αλβανοί και 6 Έλληνες. Την Τετάρτη, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν έξι ακόμη άτομα τα οποία διέπρατταν συστηματικά κλοπές αυτοκινήτων Smart και φέρονται να συνεργάζονταν με την πρώτη σπείρα.

Οι 6 συλληφθέντες της Τετάρτης ενέχονται σε τουλάχιστον 4 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων. Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα εντόπισαν και τις αποθήκες στις οποίες φυλάσσονταν τα κλοπιμαία τους στον Βύρωνα και τον Νέο Κόσμο.
Συνελήφθησαν έξι (6) μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές οχημάτων

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εξετάζουν το ενδεχόμενο το κύκλωμα των 13 να είχε δημιουργήσει "παρακλάδια", ένα εκ των οποίων είναι η ομάδα που συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στον Βύρωνα.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν «χάνει την όρασή του» και «οι γιατροί του δίνουν το πολύ 3 χρόνια ζωής» λέει στέλεχος της FSB

Στον Έβρο ο Θεοδωρικάκος: Πανίσχυρη η ασπίδα προστασίας των συνόρων μας

Ο πατέρας του Ράινερ ξεσπά για τη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα - «Να μην γίνει η χώρα καταφύγιο για απαγωγείς παιδιών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης