Mύκονος: Ανοίγει η τουριστική περίοδος με mega deals και νέες αφίξεις

Mύκονος: Ανοίγει η τουριστική περίοδος με mega deals και νέες αφίξεις

Διάσημες αλυσίδες ξενοδοχείων, μπαρ και εστιατορίων ετοιμάζονται για opening εν όψει της τουριστικής περιόδου που ξεκινά με πενταπλάσιες κρατήσεις έναντι της περσινής- Ο χορός ανοίγει με το εντυπωσιακό «Kiku Hotel» και το ομώνυμο εστιατόριο - Επονται στον Ορνό δύο νέα ξενοδοχεία, το «Once in Mykonos» της Louis Hotels και το «O» της οικογένειας Δακτυλίδη, ενώ το θρυλικό «Theoxenia» στους Μύλους ανακαινίζεται εκ βάθρων

Mykonos_2
Συνεργεία, φωνές, δημιουργική ένταση και πολλή δουλειά με συνεχείς αλλαγές, λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν, δίνουν το στίγμα του χαμού που αναμένεται να ζήσει αυτό το καλοκαίρι η Μύκονος. «Αν πέρυσι με COVID και απαγορεύσεις κάναμε τόσο καλή σεζόν, φαντάζεσαι τι έχει να γίνει φέτος», έλεγε Μυκονιάτης επιχειρηματίας σε φίλο του.

Το νησί αναμένεται να βουλιάξει όσο κι αν ο πόλεμος στην Ουκρανία άλλαξε τα δεδομένα, αφού μέχρι να ξεκινήσει αυτός, οι κρατήσεις στα luxury ξενοδοχεία του νησιού ήταν πέντε φορές πιο πάνω από τις αντίστοιχες περσινές. Το γεγονός αυτό δείχνει για πολλοστή φορά ότι το ανεξάρτητο... πριγκιπάτο της Μυκόνου δεν καταλαβαίνει τίποτε και πηγαίνει στον αυτόματο, έστω κι αν οι Ελληνες σχεδόν εκλείπουν τους καλοκαιρούς μήνες, κατά τους οποίους η κίνηση στον περιφερειακό θυμίζει μποτιλιαρισμένη Ποσειδώνος, ενώ στα διάσημα beach restaurants οι ουρές είναι ατέλειωτες.
shutterstock_119888869

Κλείσιμο
Αυτή την περίοδο τέσσερα νέα ξενοδοχεία είναι έτοιμα ή σχεδόν έτοιμα για να υποδεχτούν τις ορδές των πλουσίων από τα Εμιράτα, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία που έρχονται στη Μύκονο για να ζήσουν στον μέγιστο βαθμό το luxury lifestyle.
Αυτούς που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να απολαύσουν στο «Principote» μια 6λιτρη ροζέ Cristal που τιμάται πιθανόν ακόμη και 30.000 ευρώ ή να χρεώσουν την κάρτα τους με 10.000 ευρώ για να «ανοίξουν» ένα από τα περιζήτητα τραπέζια στο «Scorpios».

Νέες αφίξεις

Eνα από τα projects που συζητούνται ευρέως τους τελευταίους μήνες είναι αυτό που έχει να κάνει με το δυνατό brand του Kiku, του πρώτου ουσιαστικά γιαπωνέζικου εστιατορίου που άνοιξε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο bon vivant Λεωνίδας Γουλανδρής. Από τότε μέχρι σήμερα το «Kiku» πέρασε από πολλά στάδια, ακόμη και όταν κατέβηκε στη Μύκονο, όπου στεγάστηκε στο «Cavo Tagoo» και στο «Λητώ» με τον Γιώργο Ανδρίτσο πάντα στο τιμόνι του. Φέτος συζητιέται το comeback του επιχειρηματία στο Νησί των Ανέμων με ένα εντελώς διαφορετικό concept, αφού θα στεγαστεί μαζί με το ξενοδοχείο «Kiku».

Το νέο ξενοδοχείο θα έχει έντονες επιρροές από την ιαπωνική αισθητική, η οποία θα συνδυάζεται με την κυκλαδίτικη αύρα του Νησιού των Ανέμων στα 21 δωμάτια που θα διαθέτει. Ο αρχιτέκτονας Πέτρος Πενταράκης, ο οποίος δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στη Μύκονο, και η Σίσσυ Φειδά έχουν το γενικό πρόσταγμα στον σχεδιασμό και τη διακόσμηση αντίστοιχα του νέου ξενοδοχείου αλλά και του εστιατορίου.
f2_kiku_hotel_mykonos
Το «Kiku Hotel», που εγκαινιάζεται φέτος, θα έχει έντονες επιρροές από την ιαπωνική αισθητική, η οποία θα συνδυάζεται με την κυκλαδίτικη αύρα του Νησιού των Ανέμων στα 21 δωμάτια που θα διαθέτει

Φιλοδοξούν να είναι έτοιμο να λειτουργήσει στις αρχές Ιουλίου, ώστε να υποδεχτεί τους κατεξοχήν «δυνατούς» πελάτες, αφού ο συγκεκριμένος μήνας -ειδικά το δεύτερο δεκαπενθήμερο- θεωρείται εδώ και χρόνια ο πιο δυνατός εισπρακτικά στο νησί, καθώς τότε έρχεται στη Μύκονο η crème de la crème των πλούσιων πελατών. Σε ό,τι αφορά το νέο cocktail bar «Sunset», που θα βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το «Kiku», θα μπορεί να φιλοξενήσει γύρω στα 700 άτομα μέσα σε έναν χώρο άνω του ενός στρέμματος. Θα είναι αμφιθεατρικά δομημένο με μια μοναδική boho αισθητική, όμως το κυριότερο ατού του είναι η εκπληκτική θέα στη Χώρα, στους Μύλους και τη Μικρή Βενετία, ειδικά όταν δύει ο ήλιος. Το όλο concept θα υποστηρίζεται από resident djs με chill out μουσική που πιθανόν να δυναμώνει αργότερα.

Φουλ της φιλοξενίας

Ο Ορνός τα τελευταία χρόνια έχει την τιμητική του σε ό,τι αφορά τις καινούριες ξενοδοχειακές μονάδες. Φέτος δύο νέες αφίξεις φιλοδοξούν να πάρουν το μερίδιο που πιστεύουν πως τους αναλογεί από τα πολύβουα σμάρια των πλούσιων τουριστών που ψηφίζουν Μύκονο για τις διακοπές τους. Το πρώτο είναι το «Once in Mykonos Luxury Resort», χτισμένο στην παραλία του Ορνού, με 59 σουίτες και μια συγκλονιστική, όπως λένε, infinity πισίνα. Τον σχεδιασμό του πεντάστερου ξενοδοχείου υπογράφει ο αρχιτέκτονας Φοίβος Σταυρίδης και συνιστά τη νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της Louis Hotels και της Tresor Hospitality. H διακόσμηση των δωματίων καθώς και των άλλων χώρων του ξενοδοχείου είναι απολύτως εναρμονισμένη με την κυκλαδίτικη αισθητική, με το φως να διαχέεται παντού και τα γήινα χρώματα να κυριαρχούν. Εννοείται ότι διαθέτει spa, εκκλησάκι και ιδιωτικό χώρο για μικρές ή μεγάλες εκδηλώσεις και πάρτυ.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί η άφιξη διεθνούς εστιατορίου με γαλλικό άρωμα. Οι φήμες -και οι ψίθυροι- εικάζουν ότι πρόκειται για το «La Cantine du Faubourg», που ξεκίνησε από το Παρίσι, πήγε στο Λονδίνο και πλέον έχει ανοίξει και στο Ντουμπάι. Αν επισκεφθεί κάποιος τη σελίδα του εστιατορίου στο Instagram, βλέπει ότι αναγράφεται η έλευσή του στη Μύκονο το φετινό καλοκαίρι.
f4_o_mykonos_3
Το πεντάστερο «O» έρχεται φέτος να προστεθεί στο πολυτελές χαρτοφυλάκιο της Mykonian Collection. Περιλαμβάνει 65 δωμάτια και σουίτες όχι απλώς eco friendly, αλλά απολύτως εναρμονισμένα με το περιβάλλον, συνδυάζοντας το ξύλο, την πέτρα και το μάρμαρο

Το δεύτερο ξενοδοχείο που ανοίγει είναι το «O», που χτιζόταν από πέρυσι και ολοκληρώθηκε φέτος. Το εν λόγω ξενοδοχείο ανήκει στην οικογένεια Δακτυλίδη, μια οικογένεια χαμηλών τόνων που έχει δεθεί άρρηκτα από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 με την έννοια της φιλοξενίας. Μάλιστα στη Μύκονο τους αποκαλούν «βασιλιάδες των ξενοδοχείων». Το luxury hotel πέντε αστέρων «O», που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο πολυτελείας της Mykonian Collection, περιλαμβάνει 65 δωμάτια και σουίτες όχι απλώς eco friendly, αλλά απολύτως εναρμονισμένα με το περιβάλλον, συνδυάζοντας το ξύλο, την πέτρα και το μάρμαρο.

Από τους Μύλους στις παραλίες

Σχεδόν έτοιμο είναι και το «Theoxenia», που βρίσκεται στην περιοχή των Μύλων και υπέστη μια εκ βάθρων ανακαίνιση ώστε να είναι έτοιμο για μια ιδιαίτερα απαιτητική, όπως διαφαίνεται μέχρι τώρα, σεζόν. Πρόκειται για ένα εμβληματικό ξενοδοχείο που ανήκει στη Louis Hotels και βρίσκεται μέσα στη Χώρα, μια ανάσα από τη Μικρή Βενετία και τα Ματογιάννια.

Την ίδια στιγμή, πυρετωδώς ετοιμάζονται τα διάσημα beach clubs του νησιού, ώστε να υποδεχτούν -τα περισσότερα από τον Μάιο- τους πρώτους πελάτες τους. Τα πρώτα δύο που θα σύρουν τον χορό είναι το «Principote» στον Πάνορμο και το «Alemagou» στη Φτελιά, τα οποία θα ανοίξουν τη Μεγάλη Εβδομάδα, σαφώς σε χαλαρούς ρυθμούς. Το «Nammos», το «Scorpios», το «Solymar» -ίσως το μοναδικό όπου πηγαίνουν συχνότατα Ελληνες επειδή νιώθουν οικεία- και το «Jackie O’» θα ξεκινήσουν στα μέσα Μαΐου και θα φορτσάρουν, ως είθισται, από τον Ιούνιο, όταν θα φουντώσουν οι αφίξεις στο νησί.
f3___Once_in_Mykonos_Luxury_Resort_Infinity_Pool
Το «Once in Mykonos Luxury Resort», χτισμένο στην παραλία του Ορνού, έχει 59 σουίτες, μια συγκλονιστική infinity πισίνα και διακόσμηση απολύτως εναρμονισμένη με την κυκλαδίτικη αισθητική, με το φως να διαχέεται παντού και τα γήινα χρώματα να κυριαρχούν

Νέα άφιξη σε ό,τι αφορά τα beach clubs είναι το «Sentu» στο Καλό Λιβάδι, το οποίο ανήκει στον Χρήστο Γρηγοράκη, τον άνθρωπο πίσω από τα δύο ξενοδοχεία «Aegon». Θα το διατρέχει μια μυκονιάτικη αισθητική και, σύμφωνα με πληροφορίες, μουσικά θα κινείται στα 80s και 90s -θυμηθείτε τα πάρτυ όταν έπεφτε ο ήλιος στο παλιό «Caprice»-, χωρίς φυσικά να λείπουν και κάποιες αραβικές μελωδίες. Ούτως ή άλλως, το νησί πορεύεται τα τελευταία δώδεκα χρόνια με γνώμονα τη φράση από την ταινία «Jerry Maguire» όπου ο Τομ Κρουζ ούρλιαζε στο τηλέφωνο: «Δείξε μου το χρήμα!».

Αραβες που ξοδεύουν χωρίς όριο, Λιβανέζοι και πάμπλουτοι Αμερικανοί ετοιμάζονται και φέτος να κάνουν επέλαση στο νησί όπου μπορείς να βρεις τα πάντα, αρκεί να πληρώνεις. Αν θα λείψουν κάποιοι, αυτοί ίσως είναι οι Ρώσοι ολιγάρχες που λόγω του πολέμου με την Ουκρανία βιώνουν και αυτοί τις δικές τους δύσκολες ημέρες. Αν, όμως, μέχρι τότε έχει κλείσει και το κεφάλαιο της σύρραξης, τότε θα συμπράξουν και αυτοί στις ξέφρενες νύχτες που θα ζήσει και φέτος το Νησί των Ανέμων. Κάποιοι θυμούνται απίθανα περιστατικά από το περσινό καλοκαίρι και λογαριασμούς που ξεπέρασαν τα 100.000 ευρώ μόνο για τα κρασιά που ανοίχτηκαν από ανθρώπους που δεν νοιάζονται για τίποτε άλλο πέρα από το να διασκεδάσουν μέχρι τελικής πτώσεως.


Ειδήσεις σήμερα:

Ποιο είναι το μυστικό πίσω από την επιτυχή αντιμετώπιση των Ρώσων από τον ουκρανικό στρατό

Καταθέτει σήμερα στο δικαστήριο η σύμβουλος ψυχικής υγείας που παρακολουθούσε τον Μπάμπη και την Καρολάιν

Εξετάσεις στα Γυμνάσια: Οι μαθητές θα δώσουν 7 μαθήματα σε 6 μέρες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης