Πέτρος Φιλιππίδης: Ξεκίνησε η δίκη - Εμφανίστηκε ο ηθοποιός, δείτε φωτογραφίες

Πέτρος Φιλιππίδης: Ξεκίνησε η δίκη - Εμφανίστηκε ο ηθοποιός, δείτε φωτογραφίες

Ο ηθοποιός για πρώτη φορά στο δικαστήριο - Στο πλευρό του η σύζυγός του και ο γιος τους - Δικάζεται για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δύο απόπειρες βιασμού - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

filippidis-vraxiolia
O Πέτρος Φιλιππίδης εμφανίστηκε τελικά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για να καθίσει στο εδώλιο για έναν βιασμό  κατ’ εξακολούθηση και δυο απόπειρες.

Στο πλευρό του ηθοποιού βρίσκεται η γυναίκα του Ελπίδα Νίνου με τον γιο τους, οι οποίοι έφτασαν στο δικαστήριο λίγο πριν τις 9 το πρωί.

Γυναίκα & γιος Φιλιππίδη
Ο κατηγορούμενος ηθοποιός, ο οποίος από τον περασμένο Ιούλιο βρίσκεται προφυλακισμένος για την εν λόγω υπόθεση, δεν είχε εμφανιστεί την πρώτη ημέρα της δίκης στη δικαστική αίθουσα με το δικηγόρο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο να ζητεί ολιγοήμερη διακοπή και να δηλώνει πως ο εντολέας του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά αν χρειαστεί θα έρθει στο δικαστήριο ακόμη και με καροτσάκι.

Σήμερα πάντως ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και ανέβηκε στην αίθουσα με ασανσέρ από το κυλικείο. 
Κλείσιμο
DSC_3244-01
DSC_3245-01

Αίτημα για κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών από τις καταγγέλλουσες

Με την έναρξη της διαδικασίας οι δυο από τις τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν τον κατηγορούμενο δήλωσαν δια των δικηγόρων τους ότι ζητούν να δοθούν οι καταθέσεις τους κεκλεισμένων των θυρών. Σκοπός της υποβολής του συγκεκριμένου αιτήματος, όπως είπαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, είναι η προστασία των δυο γυναικών, οι οποίες, όπως ανέφεραν, ήδη έχουν υποστεί μεγάλο ψυχικό τραυματισμό.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τα όποια αιτήματα τεθούν στην έδρα, στη δίκη σήμερα δεν αποκλείεται να καταθέσει η πρώτη γυναίκα που είχε καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό της.

Η εν λόγω γυναίκα, που είναι κόρη ηθοποιού με την οποία ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε συνεργαστεί σε δύο θεατρικές παραστάσεις, έχει καταθέσει στις δικαστικές αρχές ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 ότι ο κατηγορούμενος σήμερα συνάδελφός της, της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», ενώ τον είχε επισκεφθεί για επαγγελµατικό ραντεβού. Εκεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, ενώ τρεις μήνες νωρίτερα, την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και είχε προσπαθήσει για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της. «Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», φέρεται να έχει καταθέσει η γυναίκα.
Σπύρος Μπιμπίλας
Σπύρος Μπιμπίλας
Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους
Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους
Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Λένα Δροσάκη
Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Λένα Δροσάκη
Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους
Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Συνήγορος Φιλιππίδη:  Θα πρέπει να ακουστεί επιτέλους ο λόγος του

Μάλιστα, ο συνήγορος του ηθοποιού σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι ο εντολέας του σήμερα θα έρθει στο ακροατήριο και «θα τα πει όλα ενώπιον της Δικαιοσύνης». «Θα πρέπει να ακουστεί επιτέλους ο λόγος του Πέτρου Φιλιππίδη» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος μάλιστα σχολίασε και το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα διεξαγωγής της δίκης κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία των τριών γυναικών που είχαν καταγγείλει τον ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίησή τους.

Επί αυτού του θέματος ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα πράξει – αν θα συναινέσει ή όχι - αν και όπως είπε η δίκη θα πρέπει να διεξάγεται υπό το φως της δημοσιότητας ώστε να ακουστεί και η θέση του εντολέα του.

Τι υποστηρίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης

Από την πλευρά του ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει αντικρούσει τα όσα του προσάπτει η καταγγέλλουσα – όπως και το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει – και ενώπιον της ανακρίτριας, λίγο πριν προφυλακιστεί, είχε υποστηρίξει πως η συγκεκριμένη γυναίκα είχε εμμονή μαζί του και ότι παρουσίαζε μια «αρρωστημένη συμπεριφορά». Μεταξύ άλλων στην απολογία του στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος είχε αναφέρει για την καταγγέλλουσα: «Αντιθέτως εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο με έφερνε σε δύσκολη θέση. Με επισκεπτόταν στο θέατρο με πρόφαση να δει τη μητέρα της, αλλά προσπαθούσα να την αποφύγω».

Επιπλέον, ο ίδιος είχε κάνει λόγο για «εμμονική, σχεδόν αρρωστημένη συμπεριφορά της καταγγέλλουσας», και αναφερόμενος στην ημέρα που εκείνη υποστηρίζει πως προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της σε γραφείο θεατρικής εταιρίας, στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, είχε υποστηρίξει: «Δεν στέκει ούτε στην κοινή λογική να έχω προσπαθήσει να έρθω σε συνουσία μαζί της και εκ των υστέρων να έρχεται στο θέατρο για να με συναντήσει δήθεν για να μιλήσουμε για δουλειά».

Ακόμη ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε αρνηθεί τον καταγγελλόμενο βιασμό μέσα στο θέατρο «Ήβη», υποστηρίζοντας πως ποτέ δεν είχε καλέσει την κοπέλα σε επαγγελματικό ραντεβού ώστε να της αναθέσει ρόλο την παράσταση που ανέβαζε, όπως εκείνη υποστηρίζει. «Ουδέποτε είχα καμαρίνι δικό μου, καθότι ήμουν σκηνοθέτης και δεν έπαιζα ως ηθοποιός στην παράσταση. Τα πράγματά μου τα άφηνα στο γραφείο του επιστάτη του θεάτρου, ο οποίος κλείδωνε και ξεκλείδωνε το γραφείο του όταν τα χρειαζόμουν», είχε αναφέρει για αυτό το περιστατικό στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος ηθοποιός.

Δείτε βίντεο: Πέτρος Φιλιππίδης: Δείτε φωτογραφίες από την εμφάνισή του στο δικαστήριο – Στο πλευρό του σύζυγος και γιος
Πέτρος Φιλιππίδης: Δείτε φωτογραφίες από την εμφάνισή του στο δικαστήριο


Ειδήσεις σήμερα:

Όσκαρ 2022: Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς, οι χαμένοι και οι εκπλήξεις

Η Ρωσία μεταφέρει κι άλλους πυραύλους στη Λευκορωσία, ισχυρίζεται το ουκρανικό γενικό επιτελείο

«Φοβάστε τη Ρωσία;» - Έκκληση Ζελένσκι στις χώρες της Δύσης για όπλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης