Στυλιανίδης για την επέλαση του «Φίλιππου»: Θα είναι μία σύντομη αλλά έντονη κακοκαιρία, να μην την υποτιμήσουμε

Στυλιανίδης για την επέλαση του «Φίλιππου»: Θα είναι μία σύντομη αλλά έντονη κακοκαιρία, να μην την υποτιμήσουμε

H κακοκαιρία φέρνει ραγδαία επιδείνωση αύριο σε Αττική, Εύβοια και ανατολική Στερεά - Ισχυρή σύσταση να γίνονται μόνο αναγκαίες μετακινήσεις και μόνο με αλυσίδες - Σε ετοιμότητα είναι όλες οι δυνάμεις, κυρίως στις περιοχές που θα επικεντρωθούν τα φαινόμενα

stylianidis-politiki-prostasia3
Δηλώσεις ενόψει της ραγδαίας επιδείνωσης που αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός κάνει αυτήν την ώρα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Κακοκαιρία #Φίλιππος | Δήλωση Υπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη


Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, στην ευρεία σύσκεψη που προηγήθηκε κρίθηκε σκόπιμο να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, καθώς η μετεωρολόγοι προβλέπουν ραγδαία επιδείνωση σε πολλές περιοχές και σημειώνουν ότι ο Μάρτιος είναι απρόβλεπτος.

Η κακοκαιρία επιμένει και αυριο και γι’ αυτό απαιτείται προσοχή. Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τη Μακεδονία και θα κατευθυνθούν νοτιότερα.

Σε ετοιμότητα είναι όλες οι δυνάμεις, κυρίως στις περιοχές που θα επικεντρωθούν τα φαινόμενα. Ισχυρή σύσταση να μην γίνονται μη αναγκαίες μετακινήσεις. Και όσοι είναι αναγκαίο, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πώς τις τοποθετούν.

Κλείσιμο
Η σύσταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής και στους δρόμους που οδηγούν προς τα εκεί.

Θα απαγορευτεί από το πρωί η είσοδος στην Αττική Οδό και τη Νέα Οδό των βαρέων οχημάτων.

Θα ενεργοποιηθεί και το 112 για την αποστολή μηνυμάτων.

«Φαίνεται να είναι μία έντονη αλλά σύντομη κακοκαιρία που ενδεχομένως να έχει επικίνδυνες διαστάσεις. Παρακαλώ να μην την υποτιμήσουμε» τόνισε.

Ραγδαία επιδείνωση αύριο σε Αττική, Εύβοια και ανατολική Στερεά

Έντονες 
χιονοπτώσεις αναμένει αύριο Σάββατο 12 Μαρτίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε Αττική, Εύβοια και στην ανατολική Στερεά Ελλάδα. Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες.

Το ζήτημα συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που απευθύνει ισχυρή σύσταση για αποφυγή όλων των μη απαραίτητων μετακινήσεων και για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο.

Η σύσταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, καθώς και στους κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν προς τη βορειοανατολική Αττική. Από την Τροχαία θα έχουν αναπτυχθεί σχετικά σημεία ελέγχου. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Τροχαίας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι από νωρίς αύριο το πρωί θα απαγορευθεί εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού. 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν είπε στον Λουκασένκο ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και τα χρηματιστήρια κάνουν «ράλι»

Άνοιξαν 12 ανθρωπιστικοί διάδρομοι την Παρασκευή στην Ουκρανία - Κονβόι με τρόφιμα και φάρμακα στις αποκλεισμένες πόλεις

«Δεν είναι αυτό που περιμένουμε» είπε ο Ζελένσκι για τις εξελίξεις με την «ταχεία ένταξη» της Ουκρανίας στην ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης