Πόλεμος στην Ουκρανία: 12 ανθρωπιστικοί διάδρομοι την Παρασκευή - Κονβόι με τρόφιμα και φάρμακα στις αποκλεισμένες πόλεις
Σε ποιες πόλεις ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι μεταφέρονται τρόφιμα και φάρμακα - Αν «σπάσει» η διαδικασία θα ευθύνονται οι Ρώσοι, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Την οργάνωση 12 ανθρωπιστικών διαδρόμων από διαφορετικές πόλεις που βρίσκονται σε αποκλεισμό από τις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσε στις δηλώσεις του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Πρόκειται για μία κίνηση που δίνει ανάσα σε χιλιάδες εγκλωβισμένους αμάχους που θέλουν να απομακρυνθούν από τα πεδία των μαχών και η οποία αναμενόταν με μεγάλη αγωνία, μετά και το μπαράζ διπλωματικών επαφών που έλαβαν χώρα τα τελευταία 24ωρα.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ενημέρωσε ότι κονβόι με τρόφιμα και φάρμακα έχουν ήδη ξεκινήσει την πορεία τους και κατευθύνονται προς τις πόλεις που βρίσκονται υπό καθεστώς πολιορκίας και υπάρχουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι άμαχοι.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ζελένσκι, τα κονβόι με τα τρόφιμα και τα φάρμακα κατευθύνονται προς τις πόλεις: Izyum, Enerhodar, Volnovakha, Polohy, Bucha, Hostomel, Borodyanka, Andriivka, Mykulychi Makariv, Kozarovychi και Mariupol.
Όπως τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, ο στρατός της χώρας του έχει φροντίσει για την παύση του πυρός στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι άμαχοι κατά τη διαδικασία της εκκένωσης. Επεσήμανε, ωστόσο, τον κίνδυνο να «σπάσει» η προσπάθεια από τους Ρώσους στρατιώτες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο είχε συμβεί τις προηγούμενες ημέρες.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.