Πόλεμος στην Ουκρανία: 12 ανθρωπιστικοί διάδρομοι την Παρασκευή - Κονβόι με τρόφιμα και φάρμακα στις αποκλεισμένες πόλεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: 12 ανθρωπιστικοί διάδρομοι την Παρασκευή - Κονβόι με τρόφιμα και φάρμακα στις αποκλεισμένες πόλεις

Σε ποιες πόλεις ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι μεταφέρονται τρόφιμα και φάρμακα - Αν «σπάσει» η διαδικασία θα ευθύνονται οι Ρώσοι, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος

25421546
Την οργάνωση 12 ανθρωπιστικών διαδρόμων από διαφορετικές πόλεις που βρίσκονται σε αποκλεισμό από τις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσε στις δηλώσεις του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πρόκειται για μία κίνηση που δίνει ανάσα σε χιλιάδες εγκλωβισμένους αμάχους που θέλουν να απομακρυνθούν από τα πεδία των μαχών και η οποία αναμενόταν με μεγάλη αγωνία, μετά και το μπαράζ διπλωματικών επαφών που έλαβαν χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ενημέρωσε ότι κονβόι με τρόφιμα και φάρμακα έχουν ήδη ξεκινήσει την πορεία τους και κατευθύνονται προς τις πόλεις που βρίσκονται υπό καθεστώς πολιορκίας και υπάρχουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι άμαχοι.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ζελένσκι, τα κονβόι με τα τρόφιμα και τα φάρμακα κατευθύνονται προς τις πόλεις: Izyum, Enerhodar, Volnovakha, Polohy, Bucha, Hostomel, Borodyanka, Andriivka, Mykulychi Makariv, Kozarovychi και Mariupol.

Όπως τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, ο στρατός της χώρας του έχει φροντίσει για την παύση του πυρός στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι άμαχοι κατά τη διαδικασία της εκκένωσης. Επεσήμανε, ωστόσο, τον κίνδυνο να «σπάσει» η προσπάθεια από τους Ρώσους στρατιώτες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο είχε συμβεί τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Αφαίρεσαν τις ταμπέλες με τα ονόματα των θυμάτων οπαδικής βίας από το Πάρκο Αθλητικής Φιλίας στη Θεσσαλονίκη

Ρώσοι βομβάρδισαν οικισμό στη Λευκορωσία για να «σύρουν» το Μινσκ στον πόλεμο, καταγγέλλουν οι Ουκρανοί

ΟΑΕΔ: Η άνεργη με εισόδημα 250.000 ευρώ και άλλες ιστορίες βορείων προαστίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης