Δολοφονία Άλκη: Και οι 11 της συμμορίας στα χέρια της αστυνομίας

Δολοφονία Άλκη: Και οι 11 της συμμορίας στα χέρια της αστυνομίας

Παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές ο 20χρονος Αλβανός - Ολοκληρώνονται σήμερα οι απολογίες – Ερωτήματα για τον οδηγό και τον 5ο επιβάτη του Polo

dolofonia_alki_11_xr
Το κατώφλι της 7ης Τακτικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης αναμένεται να περάσουν σήμερα οι τέσσερις τελευταίοι από τους συνολικά 11 φερόμενους ως δράστες της δολοφονίας του 19χρονου, Άλκη Καμπανού την 1η Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη. Στις μαραθώνιες απολογίες τους, όλοι οι εμπλεκόμενοι φέρονται να αλληλοκατηγορούνται ως προς το ποιος κατάφερε τα ισχυρότερα χτυπήματα στον άτυχο φοιτητή, αλλά και σε σχέση με τα φονικά όπλα, που ο καθένας είχε στην κατοχή του το μοιραίο βράδυ.

Στο παζλ της στυγερής δολοφονίας προστέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένας ακόμη κρίκος, αφού παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές ο 20χρονος Αλβανός που είχε διαφύγει μετά το τραγικό συμβάν στην Αλβανία, μαζί με τον πατέρα του. Δηλώνοντας μετανιωμένος, πριν ακόμη περάσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα, έσπευσε να παραδοθεί προηγουμένως στην αστυνομία της Κορυτσάς, ώστε να οδηγηθεί στην Ελλάδα και να δώσει εξηγήσεις για το αποτρόπαιο περιστατικό.

Όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ, ο 20χρονος Αλβανός «εμφανίστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη στα ελληνοαλβανικά σύνορα, δυνάμει εκδοθέντος εντάλματος σύλληψης, 20χρονος αλλοδαπός που εμπλέκεται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη».

Άφιξη 20χρονου Αλβανού στην ΓΑΔΘ - GRTIMES.GR

Μάλιστα, συναίνεσε -δια του συνηγόρου του- στην πράξη έκδοσής του στην Ελλάδα κι ενώ εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές Αρχές.

Κλείσιμο
«Πήγε και παραδόθηκε μόνος του. Έχει συναίσθηση της κατάστασης και συναινεί στην έκδοσή του» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο Παρασκευάς Σπυράτος, δικηγόρος του 20χρονου Αλβανού, καθώς έδωσε το στίγμα των προθέσεων του εντολέως του. Ακόμη, μιλώντας στο protothema.gr, ο κ. Σπυράτος αποκάλυψε πως ο καταζητούμενος είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς του.

Μετά και τη σύλληψη του 20χρονου Αλβανού, στα χέρια των Αρχών βρίσκονται πλέον 11 πρόσωπα, ενώ αποκρυσταλλώνεται ώρα με την ώρα όλο και περισσότερο η δράση και ο ρόλος τους την μοιραία νύχτα. Ειδικότερα, ο 20χρονος Αλβανός επέβαινε στο λευκό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε η ομάδα των χούλιγκαν που δολοφόνησαν τον Άλκη, ενώ από τις καταθέσεις των υπολοίπων δέκα ατόμων φαίνεται να προκύπτει ότι αυτός κρατούσε ένα μαχαίρι, κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης κατά του άτυχου 19χρονου.

Ο ίδιος τόνισε πως «έχω μετανιώσει για ό,τι έγινε» και πως προτίθεται να «τα πει όλα» στον ανακριτή, αναφέροντας πως πληροφορήθηκε από τις ειδήσεις ό,τι αναζητείται. «Είδα στις ειδήσεις το συμβάν και φοβήθηκα... Ήταν να φύγουν ο πατέρας μου με τη γιαγιά μου. Τους είπα να πάω κι εγώ μαζί τους. Φοβήθηκα... δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση και ούτε το ήθελα... Φοβήθηκα απλώς... Δεν με βοήθησε κανείς να διαφύγω, το πήρα απόφαση μόνος μου», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «ειλικρινά μέσα από τα βάθη της ψυχής μου λυπάμαι για όλα, για ό,τι έγινε και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού. Έχω μετανιώσει. Δεν θα πήγαινα στο γήπεδο ξανά, η οπαδική βία έχει φτάσει στα άκρα».

Η αναπαράσταση

Εν τω μεταξύ, η κατανομή ρόλων, αλλά και η θέση καθενός στο φονικό σκηνικό αποτυπώνονται ευκρινώς στις εννέα σελίδες της έκθεσης με τίτλο «Παροχή Πληροφοριών», που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή προϊσταμένου του ΥΔΕΖΙ Θεσσαλονίκης, αστυνομικού υποδιευθυντή Γεωργίου Μαρωνίτη.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρεται: «Σας γνωρίζουμε, ότι στην υπηρεσία μας, περιήλθαν πληροφορίες σχετικά με τη συμπλοκή που έλαβε χώρα την 1.2.22 και περί ώρα 00: 20, στην οδό Θεόδωρου Γαζή 18 στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία του Καμπανού Αλκιβιάδη και οι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των (σ.σ αναφέρεται στα ονόματα των δυο τραυματιών φίλων του Άλκη Καμπάνου).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην επίθεση εμπλέκονται πλέον του Αλβανού Αfksendos Carciu οι:

A)Gega Alessandro
B)Τζουροβιτς Οδυσσέας
Γ)Demirazi Roxhers
Δ) Χατζηκωνσταντινου Δημήτριος
Ε) Σαρακατσάνος Στέργιος
ΣΤ) Βαρβερης - Βασιλειάδης Ιωάννης
Ζ) Καλαϊτζίδης Νικόλαος
Η)Βελαλόπουλος Αλεξανδρος -Ηλίας
Θ)Κουμαρόπουλος Ιωάννης
I) Kambo Geraldi
IA) Άγνωστος άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Επιπλέον, αναφέρεται πως «στο 3ο αυτοκίνητο, VW POLO, ενδέχεται να υπάρχει και 5ο άτομο, το οποίο να συμμετείχε στην επίθεση», ανεβάζοντας τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων στην επίθεση στους 13.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες μετέβησαν στον τόπο του εγκλήματος, επιβιβαζόμενοι σε τρία επιβατηγά αυτοκίνητα:

· Ένα Citroén C3 λευκού χρώματος συνιδιοκτησίας του Carciu,

· ένα Renault Clio μαύρου χρώματος ιδιοκτησίας Χατζηκωνσταντίνου και

· ένα αυτοκίνητο Volkswagen Polo ποντικί χρωματος.

Στo Citroen, οδηγός ήταν ο Carciu, συνοδηγος ο Geka, πίσω από τη θέση του οδηγού ο Τζούροβιτς και πίσω από τη θέση του συνοδηγού ο Demirazi.

Στο δεύτερο όχημα που ακολουθούσε, μάρκας Renault, οδηγός ήταν ο Χατζηκωνσταντίνου Δημήτριος, συνοδηγός ο Σαρακατσάνος Στέργιος, πίσω από τη θέση του οδηγού καθόταν ο Βαρβέρης - Βασιλειάδης Ιωάννης και στην πίσω θέση του συνοδηγού ο Καλαϊτζίδης Νικόλαος.

Στο τρίτο αυτοκίνητο, μάρκας Volkswagen, οδηγός ήταν άγνωστος άνδρας, πιθανόν κάτοικος Ωραιοκάστρου, συνοδηγός ο Bελαλόπουλος Αλέξανδρος-Ηλίας, πίσω από τη θέση του οδηγού καθόταν ο Κουμαρόπουλός Ιωάννης και πίσω από τη θέση του συνοδηγού ο Καmbo Geraldi. Τα δύο πρώτα αυτοκίνητα, με την άφιξή τους στο σημείο, στάθμευσαν εν μέσω της οδού Πλαστήρα, στη συμβολή με την οδό Γαζή, το δε τρίτο κινήθηκε αριστερά στην οδό Γαζή.

Ειδικά, ωστόσο, για το τελευταίο όχημα, μάρκας Polo, ερωτηματικό παραμένει το πρόσωπο του οδηγού του, που εικάζεται ότι δραστηριοποιείται στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Άγνωστος Χ, εκτός από τον οδηγό, παραμένει και ένα ακόμη άτομο, το πέμπτο κατά σειρά που εκτιμάται ότι επέβαινε στο συγκεκριμένο όχημα, αλλά που δεν βρέθηκε, αφήνοντας ακόμη αναπάντητες πολλές πτυχές της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Έτσι, στα νέα στοιχεία που έχουν να επεξεργαστούν οι Αρχές, είναι οι ρόλοι μεταξύ των δρώντων, αν αυτοί ήταν τελικά 13 και όχι 11, ζητούμενα ανοιχτά και στην έκθεση που απέστειλε το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην 7η ανακρίτρια.

Παράλληλα, ερωτήματα προκαλεί ένα άτομο με το προσωνύμιο «Μεγάλος», ο οποίος αναφέρεται στην κατάθεση του πρώτου συλληφθέντα, Afksendo Carciu. «Πήγα να πάρω το αμάξι μου, που το είχα αφήσει στην Τούμπα, με πέταξε εκεί ο "Μεγάλος", που δεν θέλω να πω το όνομά του και δεν έχει σχέση με το περιστατικό».

Ειδήσεις σήμερα:

Τρία νεκρά κοριτσάκια στην Πάτρα: Στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής πάει ο φάκελος

Γηροκομείο - κολαστήριο στα Χανιά: Συγκλονιστική μαρτυρία ηλικιωμένου που βίωσε τον εφιάλτη - Δείτε βίντεο

Νέα Υόρκη: Οι αρουραίοι μπορούν να αποτελέσουν πηγή νέας παραλλαγής της Covid, λένε ερευνητές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης