Πώς θα μάθεις να μιλάς σαν γνήσιος Ισπανός

Πώς θα μάθεις να μιλάς σαν γνήσιος Ισπανός

Λένε ότι για να εμπεδώσεις μια γλώσσα που δεν είναι η μητρική σου πρέπει να ζήσεις στην αντίστοιχη χώρα ή να εκπαιδευτείς από κάποιον που γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί. Σκέψου να μπορούσες να αποκτήσεις τόσο εμπεριστατωμένη γνώση χωρίς καν να χρειαστεί να βγεις από το σπίτι σου.

2_spain_header_new_2
Sponsored Content
Σήμερα μπορείς να επικοινωνείς με τη γλώσσα που μιλάει το 7,6% του πληθυσμού της υφηλίου, δηλαδή τα Ισπανικά, μαθαίνοντας από αυτούς που τα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.
Ειδικά για εμάς τους Έλληνες η ισπανική είναι μια εύκολη γλώσσα αφού μπορούμε να την αφομοιώσουμε γρήγορα και μάλιστα με τέλεια προφορά καθώς διαθέτει μεγάλη φωνητική ομοιότητα με τη μητρική μας. Με δύο λόγια, για να μάθεις να μιλάς σαν αυθεντικός Ισπανός δεν έχεις παρά να επιλέξεις τον  πιο αποτελεσματικό τρόπο διδασκαλίας.
Σπουδάζοντας στο Ινστιτούτο Θερβάντες, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα περισσότερο από τρεις δεκαετίες, όχι μόνο θα εκπαιδευτείς με τις πιο γρήγορες και αποτελεσματικές μεθόδους αλλά θα γνωρίσεις σε βάθος και όλες τις πτυχές της κουλτούρας των ισπανόφωνων χωρών.
Έτσι θα μάθεις να μιλάς τη γλώσσα 580 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα θα έχεις τη δυνατότητα να ταξιδέψεις, να σπουδάσεις αλλά και να δουλέψεις σε παραπάνω από 21 χώρες σε κάθε άκρη του πλανήτη.
38871052_l
Πλάθα ντε Εσπάνια, Σεβίλλη
Κλείσιμο
Η πιο σύγχρονη γλώσσα του πλανήτη
Τώρα που οι ρυθμοί ζωής τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και οι συνθήκες ανατρέπονται συνεχώς σε όλα τα επίπεδα οι έρευνες δείχνουν ότι τα ισπανικά εξελίσσονται ήδη στη δεύτερη σημαντικότερη γλώσσα επικοινωνίας της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας.
Ζούμε άλλωστε στην εποχή που στις οικονομικές δραστηριότητες δεκάδων χωρών και φυσικά στην καθημερινότητά τους η χρήση των ισπανικών κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία δεκαετία οι ισπανόφωνες χώρες που βρίσκονται σε ανάπτυξη προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς γι αυτό και όσοι μιλούν ισπανικά έχουν σημαντικές προοπτικές.
97410272_l
Ωστόσο, η ισπανική κουλτούρα πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο με όλες της τις εκφάνσεις. Σινεμά, μουσική, θέατρο και γαστρονομία είναι μόνο μερικοί από τους τομείς στους οποίους Ισπανοί και ισπανόφωνοι καλλιτέχνες και δημιουργοί ξεχωρίζουν παγκοσμίως. Η Ισπανία μάλιστα είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο με τα περισσότερα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς (UNESCO).

Όσο αφορά τον τουρισμό και τα ταξίδια, η Ισπανία και οι ισπανόφωνες χώρες είναι πολύ δημοφιλείς προορισμοί, ειδικά για τους Έλληνες. Ταυτόχρονα στον τομέα της εκπαίδευσης οι φοιτητές που γνωρίζουν ισπανικά έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θέσεις στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Όσοι Έλληνες φοιτητές μάλιστα θέλουν να συνδυάσουν και τα δύο, δηλαδή σπουδές και αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες, μαθαίνοντας ισπανικά μπορούν να βρεθούν, μέσω του προγράμματος ανταλλαγής Erasmus, στις αγαπημένες τους ισπανικές πόλεις.
thervantes_header
Μακροχρόνια εμπειρία και βαθιά γνώση
Η διδασκαλία υψηλής ποιότητας από ισπανόφωνους καθηγητές με πανεπιστημιακή εκπαίδευση είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες αποτελεσματικότητας της εκμάθησης ισπανικών στο Ινστιτούτο Θερβάντες. Η συνεχής επιμόρφωση των καθηγητών στην οποία επενδύει ιδιαίτερα αποτελεί μια επιπλέον σημαντική εγγύηση.

Υπάρχουν βέβαια μερικές ακόμα σημαντικές παράμετροι που συμπληρώνουν το άρτιο αποτέλεσμα όπως η προσωπική συμβουλευτική, τα ολιγάριθμα τμήματα, η ευελιξία σε όλα τα επίπεδα και η δωρεάν πρόσβαση στην βιβλιοθήκη Χουάν Κάρλος Ονέττι την πιο σημαντική βιβλιοθήκη σε ισπανικά στην Ελλάδα. Το σύνολο συμπληρώνει με τον πιο δημιουργικό τρόπο η συμμετοχή σε εκθέσεις, συναυλίες, διαλέξεις, κινηματογραφικές προβολές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που αφορούν τον ισπανοαμερικανικό κόσμο.
IMG_3132a
Μαθήματα στα μέτρα σου
Το Ινστιτούτο Θερβάντες προσφέρει ρυθμούς μαθημάτων που προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε μαθητή (κανονικά, εντατικά και ειδικά) και ποικίλα ωράρια, ιδιαίτερα βολικά κυρίως για τους ενήλικες (9.00-22.00, Δευτέρα – Παρασκευή, και πρωινά Σαββάτου).

Και το καλύτερο; Προσφέρει τρόπους εκμάθησης (δια ζώσης ή online, μέσω τηλεδιάσκεψης zoom, αυτόνομη εκμάθηση με την πλατφόρμα AVE Global, (Aula Virtual de Español) ακόμα και χωρίς επιβλέποντα καθηγητή κ.ά. ). Δεδομένων των ευμετάβλητων συνθηκών στις οποίες ζούμε μάλιστα οι απομακρυσμένοι τρόποι διδασκαλίας εξυπηρετούν ενδιαφερόμενους από την Αθήνα αλλά και από όλη την Ελλάδα προσφέροντας την κορυφαία ποιότητα σπουδών του Θερβάντες σε συνδυασμό με απόλυτα ασφαλείς συνθήκες.
image002
Σε κάθε περίπτωση το Θερβάντες διαθέτει τμήματα σύμφωνα με την κλίμακα των επιπέδων του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες ενώ διαχειρίζεται τα δύο πιο αξιόλογα διπλώματα ισπανικών: το πιστοποιητικό SIELE και το δίπλωμα DELE (Διπλώματα Ισπανικών ως Ξένης Γλώσσας) δίνοντας επίσημη πιστοποίηση γλωσσομάθειας. Παραδίδει επίσης μαθήματα σε τμήματα όλων των ηλικιών ενώ διδάσκει ελληνικά σε ισπανόφωνους, λογοτεχνική μετάφραση, οργανώνει θεματικά εργαστήρια, ειδικά τμήματα για επιχειρήσεις κ.ά.

Info
Εγγραφές όλο το χρόνο
Σκουφά 31, Κολωνάκι, τηλ. 210 3634117, www.atenas.cervantes.es/gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης