Έτσι στέλνει στην Κρήτη ηρωίνη από το κελί ο 65χρονος «βαρόνος»

Έτσι στέλνει στην Κρήτη ηρωίνη από το κελί ο 65χρονος «βαρόνος»

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου έχουν χάσει τον... λογαριασμό με τα δέματα ηρωίνης που φτάνουν στην Κρήτη μέσω των φυλακών Δομοκού

Hrakleio-Hrwini-fylakismenos-courier
Ποινή κάθειρξης 12 ετών εκτίει ο 65χρονος Έλληνας «βαρόνος» της ηρωίνης που βρίσκεται έγκλειστος στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού από το 2016. Ωστόσο, καταφέρνει να στέλνει διαρκώς δέματα με ηρωίνη από το κελί του στο νησί, χρησιμοποιώντας δεκάδες «βαποράκια» και ταχυδρομεία!

Χρόνια τώρα, ο 65χρονος κρατούμενος «εισπράττει» τη μια καταδίκη πίσω από την άλλη, αλλά εκμεταλλεύεται τις «άκρες» του με τα κυκλώματα διακίνησης ηρωίνης στη Βουλγαρία και οργανώνει μεταφορές φορτίων με κάθε δυνατό τρόπο. Στις 9 Φεβρουαρίου του 2017, το Μονομελές Εφετείο τον είχε καταδικάσει για πρώτη φορά, για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης από τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη. Εκτός από αυτόν, είχε καταδικαστεί μια 51χρονη γυναίκα συνεργός του σε φυλάκιση έξι ετών και είχαν αθωωθεί οι δυο γιοι της.

Από τότε, ακόμη και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου έχουν χάσει τον... λογαριασμό με τα δέματα ηρωίνης που φτάνουν στην Κρήτη μέσω των φυλακών Δομοκού, όπου κρατείται ο 65χρονος. Στην τελευταία περίπτωση, με ένα δέμα που έφτασε με courier στο Ηράκλειο το περασμένο Σάββατο, οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για το περιεχόμενό του και το έθεσαν υπό επιτήρηση. Μόλις είδαν έναν 51χρονο κι έναν 27χρονο να το παραλαμβάνουν, τους συνέλαβαν και βρήκαν στο δέμα τρεις συσκευασίες με συνολικά 251,2 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή «βράχου». Στα σπίτια των δραστών, που ομολόγησαν ότι εκτελούσαν εντολή του κρατούμενου, κατασχέθηκαν 150 ευρώ, μικροποσότητα κοκαΐνης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και δύο κινητά.

Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσα δέματα με ηρωίνη έχουν φτάσει στο Ηράκλειο χωρίς να υποπέσουν στην αντίληψη των αρχών. Η τελευταία γνωστή αποστολή που οργάνωσε μέσα από το κελί του ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών, ήταν στις 27 Ιουνίου 2020 και οδήγησε στην σύλληψη δύο Ελλήνων ηλικίας 42 και 39 χρόνων στο Ηράκλειο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 300 γραμμάρια ηρωίνης που μετέφερε ο ένας από αυτούς κατ' εντολή του έγκλειστου.

Από το 2016, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν ανάψει «κόκκινο» σε μια σειρά από προσπάθειες μεταφοράς ηρωίνης στην Κρήτη, με την «υπογραφή» του «βαρόνου» των ναρκωτικών! Αναλυτικά:

14 Οκτωβρίου 2018: Κατά την διάρκεια επιχείρησης στο Ηράκλειο, συνελήφθη μια 40χρονη Ελληνίδα που είχε στην κατοχή της μια συσκευασία με 117,6 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή “βράχου”, ενώ κατασχέθηκαν και 130 ευρώ.

25 Ιουνίου 2018: Συνελήφθη στο Ηράκλειο ένας 39χρονος που είχε στην κατοχή του ένα δέμα στο οποίο υπήρχαν τρεις συσκευασίες με 340 γραμμάρια ηρωίνης και 550 γραμμάρια υγρής μεθαδόνης.

24 Απριλίου 2018: Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου το Ι.Χ. αυτοκίνητο του 62χρονου -τότε- έγκλειστου το οδηγούσε κατ’ εντολή του ένας 58χρονος Βούλγαρος, το ακινητοποίησαν και βρήκαν στο εσωτερικό του 562 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή «βράχου»!

22 Μαρτίου 2018: Συνελήφθησαν στο Ηράκλειο δυο Έλληνες, μια 38χρονη και ένας 47χρονος, που οι επαφές τους με τον 62χρονο “εγκέφαλο” της διακίνησης είχαν υποπέσει στην αντίληψη των αστυνομικών. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν τότε δύο συσκευασίες με 504 γραμμάρια ηρωίνης.

30 Ιανουαρίου 2017: Ο έγκλειστος αποδείχθηκε «εγκέφαλος» άλλης μιας μεταφοράς ηρωίνης στην Κρήτη. Ένας 37χρονος Έλληνας και ένας 27χρονος Βούλγαρος συνελήφθησαν μόλις αποβιβάστηκαν με το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους στα Χανιά έχοντας πάνω τους μικροποσότητα ηρωίνης και 265 ευρώ. Στην εσωτερική πλευρά του προφυλακτήρα, βρέθηκαν κρυμμένες τρεις συσκευασίες με 755 γραμμάρια ηρωίνης.

5 Οκτωβρίου 2016: Συνελήφθησαν στο Ηράκλειο τρεις Έλληνες, δυο άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 34, 32 και 38 χρόνων. Ο 34χρονος και η 32χρονη είχαν παραλάβει με εντολή του φυλακισμένου ένα δέμα που περιείχε 150 γραμμάρια ηρωίνης και θα το παρέδιδαν στον 38χρονο για να την διακινήσει.



Ειδήσεις σήμερα:

To 41% των θυμάτων κορωνοϊού σε Μακεδονία και Θράκη - Ο χάρτης με τις απώλειες ανά περιοχή

Βροχερό και σήμερα το σκηνικό του καιρού


Ο υποψήφιος της αριστεράς μπροστά ενόψει του β΄ γύρου των προεδρικών εκλογών στη Χιλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης