«Μπλόκο» στις επικοινωνίες του Κασιδιάρη από τις φυλακές Δομοκού βάζει η Νικολάου

«Μπλόκο» στις επικοινωνίες του Κασιδιάρη από τις φυλακές Δομοκού βάζει η Νικολάου

Ο Ηλίας Κασιδιάρης χρησιμοποιεί τα καρτοτηλέφωνα των φυλακών Δομοκού για να ηχογραφούνται ομιλίες του που προβάλλουν τη ρητορική μίσους – Αποφασίστηκε ο έλεγχός του κατά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, που θα επιτρέπονται μόνο με άτομα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης δια ζώσης ή επικοινωνία μέσω Skype

sofia_nikolaou2
Φραγή εξερχομένων τηλεφωνικών κλήσεων μέσα από τις φυλακές Δομοκού βάζει το Συμβούλιο των Φυλακών Δομοκού στον Ηλία Κασιδιάρη, καθώς οι επικοινωνίες του αξιολογούνται ως μέσο για υποκίνηση σε ανυπακοή και εκδήλωση έκνομων ενεργειών.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο των Φυλακών αποφάσισε τον έλεγχο του κρατουμένου κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία, που θα είναι δυνατή μόνο με πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης δια ζώσης ή επικοινωνία με ηλεκτρονικό τρόπο (skype) δηλαδή συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους, με σκοπό την ομαλή διαβίωση στο κατάστημα και την ταχύτερη προσαρμογή στην κοινωνική ζωή.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε παρατυπία (συνομιλίες εκτός προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων) ακόμη και με τα πρόσωπα που έχει άδεια επίσκεψης ή εφόσον πέσει στην αντίληψη της υπηρεσίας ή αποκαλυφθεί ότι επικοινωνεί με άλλα πρόσωπα εκτός των αναφερομένων, θα διακόπτεται άμεσα η επικοινωνία, θα ενημερώνεται ο διευθυντής και θα ασκείται πειθαρχικός έλεγχος

Χρησιμοποιεί τα καρτοτηλέφωνα για να προβάλει τη ρητορική μίσους

Το πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου στην Χρυσή Αυγή και νυν πρόεδρος του κόμματος «Ελληνες για την Πατρίδα», τους τελευταίους μήνες, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές έχοντας καταδικαστεί για τον ηγετικό του ρόλο στην εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιεί τα καρτοτηλέφωνα της φυλακής προκειμένου να προβάλει τη ρητορική μίσους και τα μισαλλόδοξα μηνύματα που θέλει να προωθήσει στους οπαδούς του. Αυτό εκτιμούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και έτσι πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Από τον Ιανουάριο του 2021 τηλεφωνεί σε δικούς του ανθρώπους οι οποίοι ηχογραφούν ομιλίες του με ακροδεξιό λόγο, και οι οποίες στη συνέχεια αναρτώνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα τον Μάιο του 2021 τηλεφώνησε, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης οπαδών του στο κέντρο της Αθήνας, και να μιλήσει «ζωντανά» στους οπαδούς του, χρησιμοποιώντας ακραίες εκφράσεις κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, της εκλεγμένης κυβέρνησης και των κομμάτων του συνταγματικού τόξου.

Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και σε πρόσφατη συγκέντρωση οπαδών του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Παρέμβαση της Σοφίας Νικολάου

Με εισήγηση κατά των παράνομων πρακτικών του Ηλία Κασιδιάρη, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κυρία Σοφία Νικολάου, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά από το Συμβούλιο των Φυλακών Δομοκού, και σύμφωνα με διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα, «να καθορίσει πολύ συγκεκριμένους όρους επικοινωνίας του συγκεκριμένου κρατούμενου, ώστε αυτή να συνάδει με τους σκοπούς, τη βούληση, αλλά και το γράμμα του νομοθέτη και του ίδιου του νόμου». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Νικολάου και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας, διαπιστώνουν παραβίαση από πλευράς Κασιδιάρη, των δικαιωμάτων στην επικοινωνία που έχουν όλοι οι κρατούμενοι.

Κλείσιμο
Μάλιστα οι πράξεις του καταδικασμένου ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής αξιολογούνται ποινικά και από την αρμόδια εισαγγελία, κατόπιν σχετικής αναφοράς της κ. Νικολάου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εισήγηση της Γενικής Γραμματέως τονίζεται ότι «ο ανωτέρω αναφερόμενος κρατούμενος είναι προφανές ότι δεν επικοινωνεί με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον με τρόπο που υπακούει στις νομοθετικές επιταγές».

Και συνεχίζει η εισήγηση: «Οι ενδεχόμενα αξιόποινες αυτές πράξεις, οι οποίες αφορούν τόσο στο ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος του άρθρου 183 του Ποινικού Κώδικα, ήτοι της διέγερσης σε ανυπακοή, όσο και σε έτερα ποινικά αδικήματα, φέρεται να τελούνται μέσα από το Κατάστημα Κράτησής σας, μέσω της χρήσης του κοινόχρηστου τηλεφώνου». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πολιτεία έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να παρεμβαίνει, να βάζει όρους και να ελέγχει τις επικοινωνίες κρατουμένων όταν το επιβάλλουν λόγοι εθνικής ασφάλειας ή προς διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων».

Ουσιαστικά η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών μπορεί να αποτρέψει οιεσδήποτε μελλοντικές προσπάθειες του Κασιδιάρη ή άλλου μέλους της Χρυσής Αυγής, να στέλνουν μηνύματα μισαλλοδοξίας, να υποκινούν σε εξέγερση μέσα από τη φυλακή, να καταφέρονται κατά της Δημοκρατίας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού προβαίνουν συχνά σε έρευνες στον Ηλία Κασιδιάρη προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαθέτει κι άλλους τρόπους επικοινωνίας προκειμένου να προβάλλει τις αντιδημοκρατικές θέσεις του.



Ειδήσεις σήμερα:

Συμπτώματα long Covid εμφάνισαν μετά από μήνες ασυμπτωματικοί ασθενείς

Εξοργισμένοι οι Τούρκοι με τον Χαρδαλιά για φωτογραφία του με φόντο… τα τουρκικά παράλια

Σε διαθεσιμότητα ο YouTuber αντιεμβολιαστής αστυνομικός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης