Ανήλικοι διέρρηξαν 25 σπίτια στην κεντρική Μακεδονία!

Ανήλικοι διέρρηξαν 25 σπίτια στην κεντρική Μακεδονία!

Για την πλήρη εξιχνίαση της δράσης τους, συνεργάστηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Βέροιας, Κατερίνης και Έδεσσας

μακ
Ακόμη και οι πιο έμπειροι διαρρήκτες θα ζήλευαν τις… επιδόσεις του διδύμου των ανήλικων «ποντικών» που δρούσαν σε όλη τη Μακεδονία με το όχημα της αδελφής του ενός! Στις δέκα διαρρήξεις διαμερισμάτων που διέπραξαν από τις 10 Μαΐου, προστέθηκαν ήδη άλλες 15 που είχαν κάνει το Μάρτιο και τον Απρίλιο!

Οι δυο φίλοι ηλικίας 16 και 17 χρόνων είχαν συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη από άνδρες της Ασφάλειας Κατερίνης σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, με κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ που είχαν κλέψει νωρίτερα από ένα διαμέρισμα σε περιοχή της Καβάλας και τα είχαν κρύψει σε μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του αυτοκινήτου της 19χρονης συνεργού τους, η οποία είχε ήδη συλληφθεί σε περιοχή της Πιερίας.

Για την πλήρη εξιχνίαση της δράσης τους, συνεργάστηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Βέροιας, Κατερίνης και Έδεσσας. Όπως προέκυψε από την πρώτη έρευνα, από τις 10 ως τις 27 Μαΐου είχαν κάνει τρεις διαρρήξεις και δυο απόπειρες σε διαμερίσματα περιοχών της Κοζάνης, τρεις διαρρήξεις και μια απόπειρα σε διαμερίσματα στην Καβάλα και μια διάρρηξη σε διαμέρισμα στην Κατερίνη και είχαν αρπάξει χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 27.450 ευρώ.

Στην πορεία της προανάκρισης, εξιχνιάστηκαν άλλες 15 διαρρήξεις διαμερισμάτων το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου, επτά στη Βέροια όπου άρπαξαν 400 ευρώ, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας 3.880 ευρώ, πέντε στην Έδεσσα με λεία 800 ευρώ και κοσμήματα αξίας 2.700 ευρώ και τρεις στην Κατερίνη όπου έκλεψαν 500 ευρώ.

Οι δυο «μπουκαδόροι» είχαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που τους παρέπεμψε στον ανακριτή, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, σχηματίστηκαν και άλλες δικογραφίες για διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες, που υποβλήθηκαν στους κατά τόπους εισαγγελείς. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες διαρρήξεις, ίσως και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κέλι Κλάρκσον: Η νέα «Ντε Τζενέρις» και οι... ελληνικές καμπύλες της

Καιρός: Τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά

Τι θα ανακοινώσει από την Αστυπάλαια σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης