Γεράσιμος Φιλιππάτος: Ο οδηγός με τα 3 παιδιά που σκοτώθηκε σε αγώνα Dragster

Γεράσιμος Φιλιππάτος: Ο οδηγός με τα 3 παιδιά που σκοτώθηκε σε αγώνα Dragster

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών του πρώτου πρωταθληματικού αγώνα στο Αγρίνιο - Ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια - Δείτε βίντεο με το τρομακτικό δυστύχημα

odigos-main
Στο πένθος βυθίστηκε το Αγρίνιο μετά τον τραγικό θάνατο του 34χρονου οδηγού αγώνων Dragster Γεράσιμου Φιλιππάτου ο οποίος συμμετείχε στον συγκεκριμένο θεσμό με ένα από τα γρηγορότερα Nissan GT-R που κυκλοφορούν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Γεράσιμος Φιλιππάτος ήταν πατέρας τριών παιδιών και καταγόταν από την Κεφαλονιά. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια  του πρώτου πρωταθληματικού αγώνα Dragster στο Αγρίνιο, όταν ο άτυχος οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο.

Δυστύχημα σε αγώνα dragster στο Αγρίνιο


Σύμφωνα με παρευρισκομένους, ο αθλητής ξεκίνησε την προσπάθεια χρονομέτρησης με το αγωνιστικό του όχημα πολύ καλά, ωστόσο στα 300 περίπου μέτρα το όχημα του (εκείνη την ώρα στο κοντέρ είχε σχεδόν 270χλμ./ώρα) άρχισε να χάνει την πρόσφυση από τους πίσω τροχούς. Όλα έγιναν γρήγορα και ο Γεράσιμος Φιλιππάτος δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθώς σε κλάσματα του δευτερολέπτου το αυτοκίνητο βρέθηκε εκτός πίστας και μετά από αρκετές τούμπες, σταμάτησε η ξέφρενη πορεία του.

Πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο

Ο 34χρονος και παρά το γεγονός ότι στο αυτοκίνητό του τηρούσε όλα τα μέτρα ασφαλείας και ήταν δεμένος με ειδικές ζώνες, πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και βρήκε ακαριαίο θάνατο. Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, για τα αίτια που προκάλεσαν το τροχαίο δυστύχημα.

Οι αγώνες dragster

Κλείσιμο
Το Dragster είναι αγώνες επιτάχυνσης από στάση σε μια ίσια διαδρομή με μήκος 402,336 μέτρα (1/4 του μιλίου). Οι αγώνες αυτοί είναι για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Οι πίστες των αγώνων dragster πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 1000 μέτρα, 400 για την επιτάχυνση και 600 μέτρα για να σταματούν τα οχήματα και επιπλέον χώμα για να επιβαρδύνεται το όχημα σε περίπτωση εξόδου.

Από τις καλύτερες πίστες του κόσμου μπορούν να θεωρηθούν η Pomona Raceway, το zMax Dragway ή και η Αγγλική Santa Pod Raceway. Στην Ελλάδα, η πλέον γνωστή πίστα είναι αυτή του Αεροδρομίου Πολυκάστρου, όπου πραγματοποιήθηκε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2012, όπως και η πίστα στο Τυμπάκι, αλλά και αυτή της Κωπαΐδας Θηβών.




Ειδήσεις σήμερα 

Ο πίνακας του Πικάσο με τη μούσα-ερωμένη του πουλήθηκε έναντι 103,4 εκατομμυρίων δολαρίων

Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ 35 κοντέινερ λαθραία τσιγάρα - Από τις μεγαλύτερες υποθέσεις λαθρεμπορίου στην Ευρώπη

Βίντεο: Με... αύρες νερού υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες στη Μύκονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης