Μεσολόγγι: Πού οφείλεται ο πενταπλασιασμός των κρουσμάτων σε μία εβδομάδα

Μεσολόγγι: Πού οφείλεται ο πενταπλασιασμός των κρουσμάτων σε μία εβδομάδα

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας

Screenshot_2021-05-08_at_11_04_13_PM
Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη του Μεσολογγίου, καθώς μέσα σε μία μόνο εβδομάδα οι μολύνσεις πενταπλασιάστηκαν και πλέον τα ενεργά κρούσματα είναι 233.

Η έξαρση των κρουσμάτων φαίνεται πως οφείλεται στις εκδηλώσεις για τις ημέρες του Πάσχα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Από την πλευρά του Δήμου Μεσολογγίου ξεκαθαρίζεται ότι όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Σαββάτου του Λαζάρου είχαν υποβληθεί σε test και φυσικά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr, πραγματοποιήθηκε και πορεία με την συμμετοχή περίπου 300 ατόμων που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πομπή για την μεταφορά της Εικόνας της Εξόδου.

Ένας άλλος παράγοντας διασποράς που θα φανεί μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας είναι και ο συγχρωτισμός των πιστών στις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα.

Αυτό αναφέρθηκε από ειδικούς, οι οποίοι μίλησαν στο aixmi-news.gr. Ο τρίτος επιβαρυντικός παράγοντας είναι το άνοιγμα κάποιων παράνομων δραστηριοτήτων, καθώς είναι γνωστό ότι την περίοδο που ήταν κλειστά τα καταστήματα, κάποια λειτουργούσαν παράνομα, χωρίς μέτρα προστασίας.

Κλείσιμο
Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι, με σκοπό, όπως ανακοινώθηκε, τον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, καθώς και την εντατικοποίηση των επιδημιολογικών παρεμβάσεων, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων και η περαιτέρω ενίσχυση των διαγνωστικών τεστ. Την σύσκεψη συγκάλεσε η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, η οποία υπογράμμισε «την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων προφύλαξης, καθώς και τη διαρκή επαγρύπνηση, προκειμένου να μην υπάρξει ένα οδυνηρό πισωγύρισμα στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της περιοχής».

Ειδικότερα, η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση, που οφείλουμε με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε. Το μήνυμα που στέλνουμε στους συμπολίτες μας είναι ότι ο εφησυχασμός είναι ο καλύτερος σύμμαχος του κορωνοϊού. Ζητάμε από το σύνολο των πολιτών να κρατήσουν ψηλά το τείχος άμυνας στην πανδημία, να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και φυσικά, να προγραμματίζουν τους εμβολιασμούς τους».

Ειδήσεις σήμερα 

Μερική επιφυλακή για τον κινεζικό πύραυλο και στην Ελλάδα 

Πέθανε ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας – Ήταν ο βασικός μέτοχος της Lavipharm 

Θεόδωρος Κατσανέβας: Από το ΠΑΚ και το ΠΑΣΟΚ, στην οικογένεια Παπανδρέου, τον Σημίτη και τη μάχη για δραχμή 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης