Καιρός: Βελτιωμένος το επόμενο διήμερο - Πού θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία

Καιρός: Βελτιωμένος το επόμενο διήμερο - Πού θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία

Ο καιρός βελτιώνεται, ωστόσο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως Τετάρτη και Πέμπτη

ilios
Σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 5 και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Τοπικές βροχές Τετάρτη και Πέμπτη

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ στα πελάγη


Αρνητικές θερμοκρασίες το πρωί της Δευτέρας 12/04

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, παγετός εκδηλώθηκε κατά τόπους τα ηπειρωτικά το πρωί της Δευτέρας 12/04. Η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία με -1,8 C. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί (εξαιρουμένων των ορεινών καταφυγίων και χιονοδρομικών κέντρων) που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

kairos_ellada_aprilios
Κλείσιμο


Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 20, στην Ήπειρο από 4 έως 19, στη Θεσσαλία και στη Στερεά από 4 έως 22, στην Πελοπόννησο από 4 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 18, στις Κυκλάδες από 8 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 17 και στην Κρήτη από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

θερμο_δευτερα


Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν νοτιοανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα στα νοτιοδυτικά θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.



Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.





Πού θα δούμε βροχές την Τρίτη

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και θα φτάσει κατά τόπους τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

τριτη


ΤΕΤΑΡΤΗ 14-04-2021

Στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα, αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία όμως από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

τεταρτη



Ειδήσεις σήμερα: 

Survior: Το άγριο ξέσπασμα του Ηλία και η μονομαχία «Ντάφυ Τσαν» και Ασημακόπουλου

BAFTA: Η ταινία "Nomadland" κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας - Δείτε βίντεο

Σχολεία: Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα Λύκεια - Με self test και θερμομετρήσεις μπαίνουν οι μαθητές στις τάξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης