Σεισμός στην Ελασσόνα: Από θαύμα γλίτωσαν σπίτια στα Μετέωρα μετά την αποκόλληση βράχων

Σεισμός στην Ελασσόνα: Από θαύμα γλίτωσαν σπίτια στα Μετέωρα μετά την αποκόλληση βράχων

Σε εξέλιξη η καταγραφές ζημιών σε ορεινά χωριά - «Ίσως να πρέπει να δοθεί οικονομική ενίσχυση» πρόσθεσε ο δήμαρχος

meteora_vraxos
Από «θαύμα» γλίτωσαν τα πρώτα σπίτια της παλιάς πόλης της Καλαμπάκας, από τους βράχους που αποκολλήθηκαν χθες το βράδυ, από τον μετασεισμό των 5,9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο δήμαρχος Μετεώρων Θεόδωρος Αλέκος, στα Μοναστήρια δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, σε αντίθεση με πολλά σπίτια ορεινών χωριών όπου οι ζημιές τους καταγράφονται αυτή την ώρα.

meteora_vraxos1


«Έχουν αποκολληθεί κάποια βράχοι από την πλευρά της Αϊάς που είναι ο πιο ψηλός βράχος των Μετεώρων. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν ζημιές κι αυτό γιατί στους πρόποδες υπάρχει ένα μικρό αλσύλλιο, που συγκράτησε όλα τα κομμάτια των βράχων που αποκολλήθηκαν, με αποτέλεσμα να γλιτώσουν τα πρώτα σπίτια της παλιάς Καλαμπάκας, τα οποία είναι στο σημείο εκείνο. Έξι Μοναστήρια είναι πάνω στους βράχους, μίλησα με τον Σεβασμιότατο και με ενημέρωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» ανέφερε ο δήμαρχος Μετεώρων.

meteora_3


Κλείσιμο
Αναφορικά με τις καταγραφές ζημιών σε σπίτια που βρίσκονται σε ορεινά χωριά, είπε: «Αυτή την ώρα μαζί με τον αντιδήμαρχο και τέσσερα συνεργεία μηχανικών είμαστε στον πρώην δήμο Τυμφαίων και καταγράφουμε τις ζημιές που προκάλεσε ο χθεσινός μετασεισμός στα χωριά Λογγάς, Γερακάρι, Φλαμπουρέσι, Κονισκός και Φωτεινό. Στον πρώτο σεισμό δεν έπαθαν τίποτα, ενώ αυτή την ώρα παρουσιάζουν πολλές κατοικίες ρωγμές, με αποτέλεσμα κάποια από τα σπίτια ίσως να πρέπει να κριθούν ακατοίκητα. Μέχρι το βράδυ θα έχει γίνει όλη η καταγραφή και ίσως να πρέπει να δοθεί οικονομική ενίσχυση».

Φωτογραφίες: TaMeteora.gr

Ειδήσεις σήμερα

Συνάντηση Μπορέλ με Αναστασιάδη - Χριστοδουλίδη: «Αναγκαία η επανέναρξη των συνομιλιών»

Στα άκρα η σύγκρουση για τον Κουφοντίνα: Συζητείται σήμερα το αίτημα για μεταγωγή του

Χρυσοχοΐδης από την Κέρκυρα: Εμβολιαστείτε όλοι με τη σειρά σας και να προσέχετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης