Ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν στα σπίτια τους μετά από ελέγχο
Μάνος Τσαγκαράκης
Με οργανωμένες επιχειρήσεις σε περιοχές της Καβάλας και των Σερρών, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν τρεις Έλληνες που διακινούσαν ναρκωτικά σε διαφορετικές περιπτώσεις. Μάλιστα, κατά την έρευνα στο σπίτι του ενός σε οικισμό της Καβάλας, βρέθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα.
Συγκεκριμένα, οι άνδρες της Δίωξης κατέσχεσαν δύο συσκευασίες και τρία κουτιά αλουμινίου που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 533 γραμμαρίων. Άλλες πέντε συσκευασίες και δύο κουτιά αλουμινίου με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 77,4 γραμμαρίων ανακάλυψαν οι αστυνομικοί και στην κατοικία του δεύτερου δράστη, σε άλλον οικισμό της Καβάλας.
Ο τρίτος διακινητής συνελήφθη σε οικισμό των Σερρών, όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Δράμας έκαναν έρευνα με εκπαιδευμένο σκύλο ανιχνευτή, ο οποίος ξετρύπωσε τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 103,7 γραμμαρίων και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές. Και οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους εισαγγελείς με κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.