Οι αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών ειδών συμπράττουν χάρη στην ευρηματική πρωτοβουλία της Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε.

Οι αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών ειδών συμπράττουν χάρη στην ευρηματική πρωτοβουλία της Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε.

Μια πρωτότυπη και αξιέπαινη ενέργεια που κατάφερε να ενώσει επιχειρήσεις με έντονο ανταγωνισμό, ώστε να προωθήσουν με τον τρόπο τους την ανακύκλωση συσκευών και λαμπτήρων

anakykl
Είναι γεγονός! Κορυφαίες αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών τολμούν και συνασπίζονται υπό την καθοδήγηση της Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε., προκειμένου να ενθαρρύνουν την ιδέα της ανακύκλωσης και να δώσουν πρακτικές λύσεις στους πολίτες που θέλουν ανακυκλώσουν τις παλιές τους συσκευές και λάμπες. Η τολμηρή κίνησή τους δε μπορεί παρά να κάνει καλό τόσο στις ίδιες, όσο και στο περιβάλλον, αλλά και την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας.

Πρόκειται για την καμπάνια «Για τον Πλανήτη γινόμαστε ένα», που βρίσκεται ήδη στον αέρα. Στην καμπάνια αυτή, που προβάλλεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνα, αλλά και online, oι αλυσίδες παρακάμπτουν τον ανταγωνισμό και αναγνωρίζουν η μία τη συμβολή της άλλης στην προώθηση της ανακύκλωσης. Και κοιτώντας τα σχετικά τηλεοπτικά σποτ μπορεί να φαίνεται κάπως παράδοξο ότι ο υπάλληλος του Praktiker συγχαίρει τους καταναλωτές που πηγαίνουν στον Καυκά (και το αντίστροφο), η αλήθεια όμως είναι ότι ενώπιον του μεγάλου περιβαλλοντικού στόχου κανείς δεν περισσεύει. Γι’ αυτό και τα τηλεοπτικά σποτ κλείνουν με την παρουσία όλων των brands που είναι επίσημα σημεία συλλογής συσκευών και λαμπτήρων της Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε., ανάμεσα στα οποία το Public, το Πλαίσιο, ο Κωτσόβολος και η Euronics, αλλά και τα My Market, ο Μασούτης και ο Σκλαβενίτης.

Η εν λόγω πρωτοβουλία αγγίζει αξίες όπως η κοινωνική συνοχή και αναδεικνύει ανθρώπινες ανάγκες όπως το αίσθημα της κοινότητας. Γιατί σε αυτό είμαστε όλοι μαζί, όπως ήμασταν άλλωστε όλοι μαζί στην πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και πολύ πρόσφατα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η ρύπανση άλλωστε και η εξάντληση του ορυκτού πλούτου είναι και αυτά εξίσου σοβαρά ζητήματα, παρότι δεν είναι ορατά με αποτέλεσμα να αψηφούμε τις συνέπειές τους στο περιβάλλον και την υγεία μας.
καδος-Praktiker

Η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. , η οποία πήρε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία έχει οργανώσει και αναπτύσσει σε πανελλαδικό επίπεδο την τεχνογνωσία και τις κατάλληλες υποδομές για όλες τις κατηγορίες συσκευών. Από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν συμβληθεί με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε πάνω από 2.500 επιχειρήσεις που διαθέτουν στην αγορά ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες υποχρεούνται να φροντίζουν για τη σωστή διαχείρισή τους μετά το τέλος της χρήσιμης ζωής τους.

Και φαίνεται πως κάνει πολύ καλή δουλειά, καθώς μόνο το 2019 συνέλεξε και ανακύκλωσε περί τους 62.000 τόνους ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων. Τα μέσα συλλογής (για μικρές και μεγάλες συσκευές, καθώς και λάμπες) σήμερα ξεπερνούν τα 6.000 πανελλαδικά, τα οποία βρίσκονται στα καταστήματα λιανικής. Παράλληλα, τα ποσοστά ανάκτησης των αξιοποιήσιμων υλικών των συσκευών βρίσκονται από το 2005 μέχρι και σήμερα σταθερά υψηλότερα από τους στόχους της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Στο σύνολο των συσκευών, το ποσοστό ανάκτησης ανέρχεται στο 90% και είναι από τα κορυφαία στην Ευρώπη.

Έτσι, όταν κάποιος θέλει να ανακυκλώσει μικροσυσκευές ή λάμπες δεν έχει παρά να επισκεφθεί ένα κοντινό του κατάστημα που θα βρει εύκολα στο χάρτη με τα καταστήματα που διαθέτουν τους αντίστοιχους κάδους.

Στην περίπτωση αγοράς μεγάλης συσκευής που δε μπορεί κάποιος να μεταφέρει ο ίδιος, αρκεί να ενημερώσει το κατάστημα από το οποίο πρόκειται να προμηθευτεί την καινούρια. Έτσι με την παραλαβή του νέου είδους, θα παραδώσει το παλιό, το οποίο θα παραλάβει το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.

Κλείσιμο
Αξίζει να συμβάλλουμε όλοι σε αυτήν την προσπάθεια. Για πολλούς λόγους, αλλά και για έναν ακόμη. Εκτός του ότι κάνουμε καλό στον πλανήτη, η απορρύπανση και η επεξεργασία των ηλεκτρικών συσκευών πραγματοποιούνται σε 12 ελληνικές και τεχνικά άρτιες μονάδες, που απασχολούν ανθρώπους εξειδικευμένους στην σωστή περιβαλλοντικά διαχείριση των συσκευών και που έχουν επενδύσει σε με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης