Αυτοψία στην κλινική που έγιναν τα λάθος τεστ κορωνοϊού στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6

Αυτοψία στην κλινική που έγιναν τα λάθος τεστ κορωνοϊού στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6

Κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας πραγματοποίησε αυτοψία σε πολυιατρείο και κλινική στην Κρήτη – Ο επαναληπτικός έλεγχος έδειξε ότι κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος δεν ήταν θετικό στον κορωνοϊό

krouazieroploio_1
Αυτοψία στο πολυιατρείο Minoanlab και στην κλινική Ασκληπιείο Κρήτης πραγματοποίησε κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, με σκοπό την εξέταση των συνθηκών προμήθειας, διάθεσης και διενέργειας των διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό σε μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6.

Πρόκειται για το πλοίο, στο οποίο 12 μέλη του πληρώματος αρχικά διαγνώστηκαν θετικά, αλλά ύστερα από τους επαναληπτικούς ελέγχους που διενήργησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αποδείχτηκε ότι κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν ήταν θετικό στον κορωνοϊό. Κατά τον επιτόπιο έλεγχο των επιθεωρητών της ανεξάρτητης αρχής διαπιστώθηκαν τα εξής:

Η κλινική Ασκληπιείον κλήθηκε από τη συνεργαζόμενη εταιρεία Mega Travel Services, να παραδώσει τους απαραίτητους στυλεούς στους γιατρούς και νοσηλευτές του κρουαζιερόπλοιου, προκειμένου να ληφθούν δείγματα από τα μέλη του πληρώματος. Η δειγματοληψία έγινε με μοριακά και όχι rapid τεστ. Οι στυλεοί ήταν πιστοποιημένοι από την εταιρεία CMS MEDICAL DEVICES AND DRUGS SL.

Η δειγματοληψία διενεργήθηκε από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολούνταν στο εν λόγω κρουαζιερόπλοιο. Μετά την ολοκλήρωση της δειγματοληψίας, τα ληφθέντα δείγματα παρελήφθησαν την Κυριακή 27.09.2020 από το προσωπικό του Ασκληπιείον και αμέσως μεταφέρθηκαν στο συμβεβλημένο Minoanlab για την ανάλυση, δεδομένου ότι το Ασκληπιείον κάνει μόνο συλλογή των δειγμάτων και όχι ανάλυση αυτών. Σε κάθε στάδιο της μεταφοράς, από την παράδοση των στυλεών μέχρι και την οριστική έκδοση των αποτελεσμάτων υπήρξε πιστή τήρηση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη του συνόλου των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Ο έλεγχος έγινε από το Minoanlab με τη χρήση του real best rna sars-cov-2. Από την ανάλυση του συνόλου του δείγματος (150 στυλεοί), προέκυψαν 12 θετικά δείγματα. Μετά τον επανέλεγχο των θετικών αυτών δειγμάτων ενημερώθηκε το «Ασκληπιείον», ο ΕΟΔΥ και η πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ. Το εργαστήριο Minoanlab, πάντως, ανέφερε ότι τα θετικά αυτά αποτελέσματα είχαν οριακές τιμές, καθώς μετρήθηκαν στον 38 ή 39 κύκλο με όριο το 40 μετά το οποίο το τεστ καταγράφεται ως αρνητικό. Στον επανέλεγχο που διενεργήθηκε από τον ΕΟΔΥ με μέθοδο PCR σε δημόσιο εργαστήριο, οι 12 δηλωθείσες αρχικά ως θετικές περιπτώσεις βρέθηκαν αρνητικές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Στο «κόκκινο» η Αττική - Χαρδαλιάς: «Αν τηρηθούν τα μέτρα, θα αποφύγουμε το lockdown»

Ακυρώνεται ο διορισμός Ζαρούλια στη Βουλή με παρέμβαση Μαξίμου
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης