Ιταλία σε ΕΕ: Να δείξουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα, όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη

Ιταλία σε ΕΕ: Να δείξουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα, όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν θέλει να επιβεβαιώσει τον ηγετικό της ρόλο στην Μεσόγειο, πρέπει να παίξει έναν ρόλο στο ύψος των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας», τόνισε  ο Τζουζέπε Κόντε

conte-0
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σήμερα με έμφαση στις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, μετά την ολοκλήρωση της Ευρωμεσογειακής Συνόδου Med7, στην Κορσική. Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αλληλεγγύη προς την χώρα μας και την Κύπρο.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε: «το κύριο σημείο είναι ότι πρέπει να εκφράσουμε ισχυρή αλληλεγγύη, όχι μόνον θεωρητική αλλά συγκεκριμένη στους φίλους της Ελλάδας και της Κύπρου που αντιμετωπίζουν μονομερείς τουρκικές ενέργειες. Ως Ιταλία και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το κάναμε πάντα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον».

Παράλληλα, ο Τζουζέπε Κόντε πρόσθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν θέλει να επιβεβαιώσει τον ηγετικό της ρόλο στην Μεσόγειο, πρέπει να παίξει έναν ρόλο στο ύψος των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας και να προάξει τον καθορισμό μιας νέας περιφερειακής τάξης, η οποία να θέσει στο επίκεντρο της αξιοπιστία της, το κύρος της, πετυχαίνοντας και την κοινή ανάληψη ευθύνης».

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό και καθηγητή Νομικής η Ευρώπη βασίζεται στην ευημερία, στην ασφάλεια, στην διαχείριση της μετανάστευσης και στην προαγωγή της κοινωνίας των πολιτών και του πολιτισμού.

Ο Κόντε, τέλος, θέλησε να αναφερθεί σε ρήση του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και χριστιανοδημοκράτη ηγέτη 'Αλντο Μόρο, ο οποίος δολοφονήθηκε από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες.

Ο Μόρο, από τους κορυφαίους Ιταλούς πολιτικούς του περασμένου αιώνα, είχε υπογραμμίσει: «κανείς δεν καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην ευρωπαϊκή και την μεσογειακή ταυτότητα. Διότι η Ευρώπη, στο σύνολό της, βρίσκεται στην Μεσόγειο».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 287 τα νέα κρούσματα - Τρεις θάνατοι - Μαγιορκίνης: Ανησυχητική αύξηση

Νέα τουρκική NAVTEX: Άσκηση με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο

Έκρυθμη η κατάσταση στη Λέσβο: Στήνουν νέο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ - Αντιδρούν πρόσφυγες και κάτοικοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης