Επεισόδια και μολότοφ έξω από την αμερικανική πρεσβεία - Έσπασαν βιτρίνες στο Κολωνάκι
Τα επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές που έκαναν πορεία τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ - Δείτε βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr - Δώδεκα προσαγωγές - Ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια - Αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στο Κολωνάκι
Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 20.30 έξω από την Αμερικανική πρεσβεία, στο περιθώριο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.
Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν παραταγμένες έξω από την πρεσβεία, οι οποίες απάντησαν με χημικά.
Διαδηλωτές έβαλαν επίσης φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.
Κλείσιμο
Η αστυνομία προσώρησε σε 12 προσαγωγές.
Η συγέντρωση διαλύθηκε μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων. Ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια.
Αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στο Κολωνάκι, ενώ άγνωστοι πέταξαν πέτρες εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στην Ηρώδου Αττικού.
Στο Κολωνάκι, μάλιστα, οι αστυνομικοί κυνήγησαν τους νεαρούς ακόμα και στην Τσακάλωφ.
Λόγω της πορείας και των επεισοδίων έκλεισαν η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».
Τμήμα της Βασιλίσσης Σοφίας, μάλιστα, παρέμενε κλειστό μέχρι αργά γιατί ήταν γεμάτο από πέτρες και άλλα αντικείμενα.
Η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 19:30 από το Σύνταγμα ως ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές στις ΗΠΑ που έχουν βγει στους δρόμους φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
Οι διαδηλωτές ήταν περίπου 2.000. Η αμερικανική πρεσβεία θύμιζε «αστακό», με τουλάχιστον 10 κλούβες ΜΑΤ.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.