Τα παλιά άρματα είχαν τοποθετηθεί στο πεδίο βολής Καλού Χωριού στη Λάρνακα, ως στόχοι για βολές πυροβολικού και αρμάτων - Ενημερώθηκε η αστυνομία - Αναμένονται συλλήψεις
Μεταλλικά μέρη από παλιά άρματα της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, που είχαν τοποθετηθεί στο πεδίο βολής Καλού Χωριού στη Λάρνακα, ως στόχοι για βολές πυροβολικού και αρμάτων, βρέθηκαν σε ανοιχτό χώρο σε περιοχή της Λάρνακας.
Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν στο protothema.gr ότι στον χώρο, ο οποίος ανήκει σε συγκεκριμένο άτομο, λειώνονται σίδερα και ανακατασκευάζονται.
Η Εθνική Φρουρά που είχε την πληροφορία και σχετικές φωτογραφίες, ενημέρωσε την αστυνομία η οποία ξεκίνησε έρευνες για να διαπιστώσει αν όντως πρόκειται για τα κομμάτια αρμάτων που είχαν κλαπεί από το πεδίο βολής.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παλιά άρματα είχαν μεταφερθεί στο πεδίο βολής πριν λίγους μήνες και όταν πήγε μονάδα της Εθνικής Φρουράς για βολή δεν τα βρήκε, καθώς είχαν κλαπεί και μεταφερθεί με φορτηγό. Για την υπόθεση αναμένονται συλλήψεις.
Ο χαλκός περιλαμβάνεται στο ευρύτερο σύνολο των μετάλλων που βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ενεργειακή μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό
To Γυμνάσιο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης αποτελεί έναν εκπαιδευτικό φορέα που διαμορφώνει σκεπτόμενα άτομα, με γνώσεις που συνδέουν τη μάθηση με τη ζωή και με αξίες που κάνουν τη διαφορά τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.