Εντυπωσιακή άσκηση Κύπριων καταδρομέων σε Αλπικό τοπίο - Δείτε φωτογραφίες

Εντυπωσιακή άσκηση Κύπριων καταδρομέων σε Αλπικό τοπίο - Δείτε φωτογραφίες

Την Τετάρτη η κυπριακή Εθνική Φρουρά δημοσίευσε φωτογραφίες από τις ασκήσεις σε χειμερινό περιβάλλον που πραγματοποιούν στο όρος Τρόοδος οι Κύπριοι καταδρομείς

kupros-arthrou
Αλπικό το χειμωνιάτικο τοπίο στη Κύπρο και ιδανικό για εκπαίδευση χειμερινής διαβίωσης των ειδικών δυνάμεων στο Τρόοδος, το οποίο εδώ και πολύ καιρό είναι σκεπασμένο από χιόνι.

Όλα αυτά μία μόλις ώρα από τη Λευκωσία. Την Τετάρτη η κυπριακή Εθνική Φρουρά δημοσίευσε φωτογραφίες από τις ασκήσεις σε χειμερινό περιβάλλον που πραγματοποιούν στο Τρόοδος οι Δυνάμεις Καταδρομών. Σε αυτές συμμετέχουν αξιωματικοί, υπαξιωματικού, συμβασιούχοι οπλίτες και κληρωτοί, άνδρες και γυναίκες.

katadromeis1
katadromeis4

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Άμυνας «μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της διαβίωσης, οι Καταδρομείς έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε ρεαλιστικές συνθήκες στην κατασκευή καταλυμάτων επιβίωσης σε χιονισμένο έδαφος όπως ιγκλού, χιονότρυπες και ινδιάνες, στην κατασκευή παγίδων, στην μετακίνηση με την χρήση χιονοπέδιλων και χιονοβατίδων. Η εκπαίδευση στο χιονισμένο Τρόοδος από τους Καταδρομείς διεξάγεται τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας.
katadromeis-ypoyrgos6
katadromeis2

Ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης επισκέφθηκε την συγκεκριμένη περιοχή, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά μέρος της διαβίωσης.

Ο κ. Αγγελίδης έτυχε ενημέρωσης για το πρόγραμμα της διαβίωσης, τους σκοπούς που εξυπηρετεί και τις εμπειρίες που αποκομίζουν οι εμπλεκόμενοι.  Επίσης, συνομίλησε με οπλίτες κ στελέχη καταδρομείς και συμμετείχε σε βολές φορητού οπλισμού, προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες συνθήκες.  
katadromeis3_2
katadromeis5_2
Χειμερινή Διαβίωση της Διοίκησης Καταδρομών στο Τρόοδος - 19 Φεβ 2020




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης