Μεταναστευτικό: Εκτάκτως στη Σάμο ο Μηταράκης μετά τις φωτιές και τα επεισόδια μεταναστών στο Βαθύ
Οι σημερινές φωτιές πήραν σύντομα διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών αλλά και των φιαλών υγραερίου που υπάρχουν μέσα στις σκηνές και είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή 7-8 κοντέινερ, στο ύψος που στεγάζονται τα παιδιά του καταυλισμού
Στη Σάμο εκτάκτως αναμένεται να βρεθεί το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ύστερα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας και είχαν ως αποτέλεσμα το κάψιμο σκηνών και οικίσκων στο Κ.Υ.Τ. στο Βαθύ.
Οι σημερινές φωτιές πήραν σύντομα διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών αλλά και των φιαλών υγραερίου που υπάρχουν μέσα στις σκηνές και είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή 7-8 κοντέινερ, στο ύψος που στεγάζονται τα παιδιά του καταυλισμού στο Βαθύ.
After the first fire was put down, a second one emerged during the night. Now there's another one, the situation is escalating in Vathy RIC. This is a consequence of the politics and living conditions #Refugeesgr face daily.#LeaveNoOneBehind#Europemustact
H Σάμος είναι καζάνι που βράζει μετά τα συνεχή επεισόδια στο ΚΥΤ του νησιού με την τοπική αυτοδιοίκηση να ζητά την άμεση ενίσχυση του νησιού με αστυνομικές δυνάμεις και παράλληλα αποσυμφόρηση.
Νωρίτερα, σήμερα, σημειώθηκε και πετροπόλεμος μεταξύ Αφρικανών και Αφγανών.
Κλείσιμο
Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά δέκα άτομα και δύο πυροσβέστες. Όλες οι δυνάμεις της της πυροσβεστικής βρίσκονται σε γενική επιφυλακή ενώ στο σημείο κλήθηκαν και πυροσβέστες που υπηρετούν στο αεροδρόμιο του νησιού.
Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ.Γιώργος Στάντζος μίλησε στο protothema.gr για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο σημείο.
«Η κατάσταση είναι έκρυθμη. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει νέα φωτιά, αυτό συμβαίνει συνέχεια εδώ.Είναι τέτοια η βιαιότητα των επεισοδίων που δεν αποκλείεται την επόμενη ώρα να έχουμε νέα πυρκαγιά και συμπλοκές. Έχουν καεί σκηνές,κοντέινερ και μάλιστα η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε κοντέινερ που φιλοξενούνται ανήλικα παιδιά. Είναι τραγική η κατάσταση, έκρυθμη με τοπικές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις δυνάμεις και μάλιστα έχουμε ζητήσει από το πρωί από τον Υπουργό να ενισχύσει τις αστυνομικές δυνάμεις του νησιού.Το ρεύμα έχει κοπεί και για λόγους ασφαλείας δεν υπάρχει ρεύμα στην περιοχή,ένα μέρος της Σάμου αυτή τη στιγμή δεν ηλεκτροδοτείται.Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δέκα άτομα και δύο πυροσβέστες.Μετά το φραγμό της αστυνομίας πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα, είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα» λέει στο protothema.gr ο κ. Γιώργος Στάντζος.
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο έχουν προσαχθεί επτά άτομα στην Αστυνομία ως πρωταγωνιστές των επεισοδίων.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.