Ριάνα: Το φτωχοκόριτσο από τα Μπαρμπέιντος που έγινε Million Dollar Pop Star

Ριάνα: Το φτωχοκόριτσο από τα Μπαρμπέιντος που έγινε Million Dollar Pop Star

Στα 32 της η Ριάνα είναι η πιο πλούσια τραγουδίστρια στον κόσμο, η πρώτη γυναίκα διεθνώς με δικό της luxury brand και μοναδικό case study για το πώς μπορεί κανείς να ξεφύγει από τη μοίρα του

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
rihanna-gala
Αν η πορεία ζωής των ανθρώπων εξαρτάται από τον χαρακτήρα τους, τότε η Ρόμπιν Ριάνα Φέντι γεννήθηκε για να κάνει τη διαφορά. Φωνή με ιδιαίτερη χροιά, ψυχοσύνθεση σμιλεμένη από τις δυσκολίες και attitude ανθρώπου που ξέρει να επιστρέφει το καλό με την πρώτη ευκαιρία.

Το φτωχοκόριτσο από το Μπριτζτάουν των Μπαρμπέιντος, με τον ναρκομανή και κακοποιητικό πατέρα, δούλευε για να συντηρήσει τη μητέρα και τα αδέρφια της και όταν οι γονείς της χώρισαν, στα 16 της χρόνια, άνοιξε τα φτερά της για την Αμερική, προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό της στη μουσική βιομηχανία.

Την περασμένη εβδομάδα, η Rich List των «Sunday Times» την τοποθέτησε στην κορυφή ως την πιο πλούσια γυναίκα από τον χώρο της μουσικής στη Μεγάλη Βρετανία (ζει εκεί από το 2019). Με περιουσία που ξεπερνά αυτή τη στιγμή τα 529 εκατ. δολάρια, τρώνε τη σκόνη της οι Μαντόνα, Σελίν Ντιόν και Μπιγιόνσε, οι οποίες υπολείπονται σε τραπεζικές καταθέσεις.

«Η Ριάνα απεικονίζει την εκ βάθρων αλλαγή της λίστας τα τελευταία χρόνια, καθώς κάποτε η Rich List κατέγραφε κληρονομημένο πλούτο, ενώ βλέπουμε πλέον σε αυτήν ανθρώπους αυτοδημιούργητους», ανέφερε ο συντάκτης της λίστας Ρόμπερτ Γουότς.
rihanna11

Σύμφωνα πάλι με το «Forbes», το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της Ριάνα προέρχεται από τις περιοδείες της και τις πωλήσεις δίσκων της, όμως η πανέξυπνη RiRi κατάφερε, εκμεταλλευόμενη την επιτυχία της στο τραγούδι, να εισχωρήσει και στον χώρο των επιχειρήσεων.

Κλείσιμο
Ξεκίνησε τη δική της εταιρεία με είδη μακιγιάζ, τη Fenty Beauty, σε συνεργασία με τον γαλλικό κολοσσό ειδών πολυτελείας LVMH, τον Σεπτέμβριο του 2017. Χρειάστηκαν μόλις 18 μήνες για να έχει κύκλο εργασιών περίπου 570 εκατ. δολάρια.

Στη συνέχεια ακολούθησε η συνεργασία με τον LVMH για τη δημιουργία μιας μάρκας ειδών πολυτελείας με έδρα το Παρίσι, με ρούχα prêt-à-porter, παπούτσια και αξεσουάρ, ενώ η ίδια δημιούργησε και τον οίκο lingerie Savage Χ Fenty, το 2018, με στόχο να περιλαμβάνει ποικιλία μεγεθών ώστε να ταιριάζουν σε όλους τους σωματότυπους γυναικών.

Η Ριάνα, εκμεταλλευόμενη την επιδραστικότητά της στα social media, γίνεται το μοντέλο για τα προϊόντα της, που τα προωθεί από το Instagram ακολουθώντας το παράδειγμα της Κάιλι Τζένερ. Τα 82,5 εκατομμύρια followers αγκάλιασαν θερμά την επιχειρηματική της προσπάθεια και τη στιγμή αυτή η αξία της Fenty Beauty ανέρχεται στα 3 δισ. δολάρια με το ποσοστό της LVMH να ανέρχεται στο 50% και της Ριάνα στο 15%, σύμφωνα πάντα με το «Forbes».
rihanna-spitia__1_
Η Ριάνα διαθέτει επαύλεις τόσο στο Λος Αντζελες όσο και στη γενέτειρά της, ενώ στο Λονδίνο νοικιάζει το αρχοντικό όπου μένει από το 2019 αντί 16.000 λιρών την εβδομάδα
rihanna-spitia__3_

«Θέλω απλά να βλέπω τα πράγματα από τη δική μου οπτική. Είμαι μια μαύρη νέα γυναίκα που λατρεύει και υιοθετεί τις ιδέες και την ενέργεια των νέων, θέλοντας να τις μετατρέψει σε κάτι το πολυτελές για έναν οίκο ειδών πολυτελείας», δηλώνει η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ζητά από τις γυναίκες να αγκαλιάσουν τις καμπύλες τους, να ζήσουν τη ζωή τους χωρίς να απολογούνται, ενώ φροντίζει να προσφέρει όπου μπορεί επιστρέφοντας το καλό. Το 2006 δημιουργεί το Ιδρυμα «Believe» για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες. Το 2012 ίδρυσε το Clara Lionel Foundation που έχει βραβευτεί από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ για τη φιλανθρωπική του δράση και έχει πάρει το όνομά του από τη γιαγιά και τον παππού της. Τον Μάιο, μάλιστα, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας ανακοίνωσε ότι προσφέρει 5 εκατ. δολάρια στις φτωχές χώρες που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.
rihanna-spitia__2_
Το σπίτι όπου μεγάλωσε στο Μπριτζτάουν διατηρείται σε πολύ κατάσταση παρότι βρίσκεται σε μια φτωχογειτονιά, της οποίας πιθανόν να είναι το μόνο αξιοθέατο

Στην προσωπική της ζωή, πέρα από την κακοποιητική της σχέση με τον τραγουδιστή Κρις Μπράουν, βρέθηκε για λίγο διάστημα στο πλευρό του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια ήταν ζευγάρι με τον Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Χασάν Τζαμίλ, του οποίου η οικογένεια είναι η 12η πλουσιότερη του αραβικού κόσμου, σύμφωνα με το «Forbes».

Πριν από τη Ριάνα ο επιχειρηματίας είχε σχέση με τη Ναόμι Κάμπελ, η οποία έμαθε για τον δεσμό του με τη Ριάνα από τα ταμπλόιντ. Πολλοί μίλησαν για αντιπαλότητα των δύο γυναικών, ωστόσο η Ναόμι το διέψευσε λέγοντας: «Είμαστε εκεί έξω κάνοντας το ίδιο πράγμα και δίνοντας τον ίδιο αγώνα». Το τελευταίο διάστημα γράφεται ότι βγαίνει με τον Drake, όμως η ίδια δεν έχει πει το παραμικρό. «Είμαι τόσο ντροπαλή που δεν θέλω καν να ξέρετε ότι είμαι ντροπαλή», δηλώνει στο περιοδικό «Interview».
rihanna22

Η Ριάνα ζει στο Λονδίνο από το 2019 για να βρίσκεται κοντά στην ομάδα που σχεδιάζει τη στρατηγική της εταιρείας της, ενώ δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο CD από το 2016.

Παρ’ όλα αυτά, κι ενώ έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με τη δισκογραφική Def Jam Recordings, κανένας δεν μπορεί να την ταρακουνήσει από την υψηλή θέση που κατέχει στη μουσική βιομηχανία.

Παράλληλα θεωρείται και δυνατό fashion icon, με τις εμφανίσεις της κατά καιρούς να γίνονται viral, όπως το κρυστάλλινο naked dress του 2014 και η κίτρινη τουαλέτα στο Met Gala του 2015, που γνώρισαν την πλήρη αποθέωση. Το τραγούδι της «Work, work, work» το έχει κάνει μότο ζωής, ωστόσο παραμένει ακούραστο και αμετανόητο party animal.

Στα σπίτια που διαθέτει τόσο στο Λος Αντζελες όσο και στο Λονδίνο δίνει αξέχαστα πάρτυ. Κάθε καλοκαίρι νοικιάζει ένα σούπερ γιοτ αντί 200.000 ευρώ την εβδομάδα, ενώ για τις μετακινήσεις της ανά τον κόσμο χρησιμοποιεί το προσωπικό της lear jet. Στο παρελθόν είχε γραφτεί ότι ξόδεψε περισσότερα από 15.000 δολάρια σε ένα στριπ κλαμπ παρέα με τον Drake διασκεδάζοντας ως τις 5 το πρωί. Oπου και να πάει έχει πάντα μαζί της τον κομμωτή και την κοπέλα που περιποιείται τις βλεφαρίδες της, ενώ ξοδεύει τουλάχιστον 43.000 ευρώ την εβδομάδα σε προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης.
rihanna33

Μέχρι στιγμής έχει πουλήσει περισσότερα από 250 εκατομμύρια CD, έχει κερδίσει 9 Grammy και άπειρα άλλα βραβεία και έχει τον τίτλο της κορυφαίας σε πωλήσεις digital artist όλων των εποχών.

Η εταιρεία της Savage x Fenty που συμπλήρωσε ήδη δύο χρόνια κοστολογείται στα 150 εκατ. δολάρια, ενώ και στον χώρο της αρωματοποιίας έχει κυκλοφορήσει 11 αρώματα με το όνομά της. Το σπίτι της στο Λονδίνο το νοικιάζει για 16.000 λίρες την εβδομάδα, ενώ η έπαυλή της στο Λος Αντζελες κόστισε περισσότερα από 5,5 εκατ. δολάρια.

Παράλληλα, αγόρασε στη γενέτειρά της, τα Μπαρμπέιντος, τη δική της βίλα αντί 17 εκατ. λιρών. Διαθέτει έναν στόλο 20 πολυτελών αυτοκινήτων, ενώ για τις μετακινήσεις της προτιμά την Porsche 911 Turbo S, δώρο της εταιρείας Roc Nation του Jay Z, στην οποία πήρε μεταγραφή.

«Η οικογένειά μου διαλύθηκε εξαιτίας του πατέρα μου. Με θυμάμαι να δουλεύω έναν ολόκληρο χρόνο για να μπορώ να πάρω τα μποτάκια Timberland που στα μάτια μου τότε ήταν ό,τι είναι τώρα οι γόβες Dior. Εκείνη την εποχή δεν θα μπορούσα να φανταστώ με τίποτα ότι κάποια μέρα θα έβγαζα τόσα πολλά χρήματα. Ακόμα και τώρα όλα αυτά μου φαίνονται απλώς ένας αριθμός, ένας αριθμός που δεν μπορεί να με σταματήσει από το να δουλεύω, να δουλεύω, να δουλεύω»
, δηλώνει στους «New York Times».

rihanna44
Η αξία του οίκου Fenty ανέρχεται σε 3 δισ. δολάρια αυτή τη στιγμή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE, AFP / VISUALHELLAS.GR, AFP / VISUALHELLAS.GR

Ειδήσεις σήμερα:

Netflix: Πέθανε στα 22 της χρόνια η Hana Kimura του «Terrace House»

Όλα όσα έρχονται τον Ιούνιο στο Netflix

Τζέφρι Έπσταϊν: Ο παιδόφιλος που έφτιαξε ένα τεράστιο δίκτυο sex trafficking
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ