Fridays for future: Οι μαθητές διαδήλωσαν για το κλίμα

Fridays for future: Οι μαθητές διαδήλωσαν για το κλίμα

Στην πλατεία Συντάγματος πάνω από εκατό άτομα διαδήλωσαν για την κλιματική αλλαγή ενώνοντας τις φωνές τους προκειμένου να ακουστούν από τις κυβερνήσεις σε κάθε γωνία του πλανήτη

mamama
Αντικρουόμενα μηνύματα περνά η σημερινή Παρασκευή. Κάποιοι σηκώθηκαν νωρίς προκειμένου να είναι οι πρώτοι που θα μπουν στα καταστήματα ώστε να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις της Black Friday κάποιοι άλλοι επέλεξαν τη σημερινή ημέρα για να διαμαρτυρηθούν για την κλιματική αλλαγή.

Την ώρα λοιπόν που μεγάλη μερίδα του πληθυσμού στηρίζει την Παρασκευή του καταναλωτισμού μαθητες βγήκαν στους δρόμους για τις Παρακευές του μέλλοντος.

Στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, πάνω από εκατό άτομα με πανό και πλακατ διαδήλωσαν για την κλιματική αλλαγή και ένωσαν τις φωνές τους για να ακουστούν από τις κυβερνήσεις σε κάθε γωνία του πλανήτη.
math02
math01


«Σχεδόν Δεκέμβρης και φοράω κοντομάνικο» έγραφε ένα από τα πλακατ για τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν για την εποχή στη χώρα θέλοντας να δείξει πως η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα αναξαρτήτως αν κάποιοι κωφεύουν στις προειδοποιήσεις των επιστημόνων.

«Πρέπει να σταματήσουμε να παίρνουμε αποφάσεις, αγνοώντας πλήρως τις επιστημονικές συστάσεις, ενώ βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού», αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου των Πρασίνων - πρωτοβουλία για ένα νέο ενωτικό Πράσινο κόμμα.


math04
math03


Κλείσιμο
Και συμπληρώνει: «Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου θα είμαστε στους δρόμους και στις πλατείες της Ελλάδας και του κόσμου. Από τα Χανιά μέχρι την Θεσσαλονίκη, από την Νέα Υόρκη μέχρι το Σύδνεϋ, από το Ναϊρόμπι μέχρι την Καλκούτα. Την ημέρα αυτή διοργανώνονται στην Αθήνα και σε 20 άλλες ελληνικές πόλεις, πορείες και μαθητικές απεργίες στο πλαίσιο της Παγκόσμιας πορείας και απεργίας για την κλιματική αλλαγή. Η Παγκόσμια αυτή Πορεία έχει στόχο να πιέσει τους ηγέτες των κρατών να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις, όταν θα συνεδριάζουν στο πλαίσιο του 25ου Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ (COP25) από τις 2 έως τις 19 Δεκεμβρίου στην Μαδρίτη της Ισπανίας. Η σημασία του συγκεκριμένου συνεδρίου είναι καταλυτική για το μέλλον του πλανήτη, καθώς αναμένεται να καθορίσει το κατά πόσο θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την επικείμενη κλιματική καταστροφή».

«Θα είμαστε στους δρόμους, για να απαιτήσουμε από όσους θα λαμβάνουν αποφάσεις στο COP25, να ακούσουν επιτέλους τους επιστήμονες, να απονείμουν κλιματική δικαιοσύνη και να βάλουν τον πλανήτη σε πρώτη προτεραιότητα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση, παραθέτοντας τους τόπους και τις ώρες συνάντησης σε 13 πόλεις της Ελλάδας.


math06
math05




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης