First Class ή Economy;

First Class ή Economy;

Πολυτελείς σουίτες στα σύννεφα ή καθίσματα πούλμαν;  Σπεσιαλιτέ μεγάλων σεφ ή κολατσιό μέτριας ποιότητας; Στον αέρα οι επιλογές είναι πολλές και αυτό που κάνει κουμάντο είναι μόνο το πορτοφόλι. Στα υπερπολυτελή Boeing 757 της εταιρίας Eos ο επιβάτης ξεχνάει τα χιλιάδες πόδια που τον χωρίζουν από τη γη και αφήνεται στο εξαιρετικό σέρβις. Οι 48 ιδιωτικές σουίτες, όπου καθεμία έχει στη διάθεση της 21 τετραγωνικά μέτρα, προσφέρουν χώρο για δείπνο gourmet, εργασία αλλά και ξεκούραση σε κανονι

First Class ή Economy;

Πολυτελείς σουίτες στα σύννεφα ή καθίσματα πούλμαν;  Σπεσιαλιτέ μεγάλων σεφ ή κολατσιό μέτριας ποιότητας; Στον αέρα οι επιλογές είναι πολλές και αυτό που κάνει κουμάντο είναι μόνο το πορτοφόλι. Στα υπερπολυτελή Boeing 757 της εταιρίας Eos ο επιβάτης ξεχνάει τα χιλιάδες πόδια που τον χωρίζουν από τη γη και αφήνεται στο εξαιρετικό σέρβις. Οι 48 ιδιωτικές σουίτες, όπου καθεμία έχει στη διάθεση της 21 τετραγωνικά μέτρα, προσφέρουν χώρο για δείπνο gourmet, εργασία αλλά και ξεκούραση σε κανονικό κρεβάτι με αναπαυτικά μαξιλάρια.

Ταξιδεύοντας όμως από το JFK της Νέας Υόρκης στο Stansted του Λονδίνου με την Eos, βάζετε βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα…6,500$. Η αίσθηση «σαν στο σπίτι σας» κοστίζει κάτι παραπάνω, ωστόσο η δέσμευση της Eos για ένα υπερατλαντικό ταξίδι χωρίς jetlag, την κάνει να ανεβαίνει στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.   

Χλιδάτες σουίτες στον ουρανό προσφέρει και ο Ασιατικός κολοσσός Singapore Airlines. Πρώτη θέση εδώ σημαίνει φαγητό από καταξιωμένους σεφ, προσωπική τηλεόραση LCD 23 ιντσών με 180 τηλεοπτικά κανάλια και σαμπάνια Don Perignon που ρέει άφθονα στα κρυστάλλινα ποτήρια των 12 «χαϊδεμένων» επιβατών. Λίγο πριν τον ύπνο, δύο μικρές πόρτες κλείνουν, απομονώνοντας την σουίτα με τα μοντέρνα έπιπλα, υψηλής τεχνολογίας που επιμελήθηκε σχεδιαστής θαλαμηγών. 

   Στην ελίτ απευθύνεται και η πρώτη θέση των αερογραμμών Emirates που υπόσχεται μία αξέχαστη πτήση.  Στην ιδιωτική καμπίνα, έπιπλα από καρυδιά, προσωπικό μίνι μπαρ και πολυθρόνα που με ένα κλικ μεταμορφώνεται σε κρεβάτι κάνουν το περιβάλλον οικείο. Πρωτοποριακός είναι ο φωτισμός στο αεροσκάφος που εναρμονίζεται με την ώρα του προορισμού. Έτσι αν στον  προορισμό σας είναι πρωί μέσα στην καμπίνα ανάβουν φώτα που χαμηλώνουν τις βραδινές ώρες. 

     Από την άλλη, οι οικονομικές πτήσεις αποτελούν νέα τάση της εποχής. Τα φτηνά εισιτήρια αντιστοιχούν σε θέσεις πούλμαν με λίγο ή καθόλου φαγητό αλλά βασίζονται στην νοοτροπία του «γυρίζω τον κόσμο με λίγα ευρώ». Καθιερωμένη στις low budget πτήσεις από Αθήνα για Λονδίνο και Βερολίνο είναι η Easy Jet, που μπορεί να φτάσει και τα 60 ευρώ μετ’ επιστροφής, εάν η κράτηση γίνει νωρίς. Πάμφθηνα ταξιδεύει κάποιος στην Βενετία αν πετάξει με αεροπλάνο της Alpieagle, αφού τα εισιτήρια ξεκινούν από…20 ευρώ, αλλά και ακόμα στην Γερμανία αν προλάβει τις οικονομικές προσφορές της Germanwings. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης