Ένας
ρινόκερος της Σουμάτρας γεννήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε καταφύγιο στην Ινδονησία, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας, σημειώνοντας πως πρόκειται για τον δεύτερο ρινόκερο αυτού του απειλούμενου με εξαφάνιση είδους που έρχεται στη ζωή στο ίδιο καταφύγιο φέτος.
Το μαύρο ρινοκεράκι, που ανήκει στο είδος με τους πιο μικρούς και πιο τριχωτούς ρινόκερους που υπάρχουν στη φύση, γεννήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Καταφύγιο Ρινόκερων της Σουμάτρας (SRS) στο Εθνικό Πάρκο Ουέι Καμπάς, στην επαρχία Λαμπούνγκ.
Το αρσενικό μωρό ζυγίζει περίπου 25 κιλά. Η μητέρα του, η Δαλιδά, γεννήθηκε στο ίδιο εθνικό πάρκο το 2016.
«Η γέννησή του επιβεβαίωσε κατά κάποιον τρόπο τη δέσμευση της Ινδονησίας για την προστασία των ρινόκερων, ιδιαίτερα του ρινόκερου της Σουμάτρας», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος Σίτι Νουρμπάγια.
Το νέο μέλος του είδους προήλθε από φυσικό ζευγάρωμα, ανακοίνωσε το Ίδρυμα της Ινδονησίας για τους Ρινόκερους, το οποίο διευκρίνισε ότι με το νεογέννητο ο συνολικός πληθυσμός των ρινόκερων της Σουμάτρας στο καταφύγιο ανήλθε σε 10.
Anak Delilah terpantau sehat sampai saat ini Sob!
Kelahiran pertama Delilah ini berlangsung normal di hutan tanpa bantuan dokter. Anak badak sudah dapat berdiri tegak dan berjalan.
Bahkan saat ditemukan pertama kali oleh penjaga satwa, anak badak sudah bisa menyusu dalam posisi berdiri.
Kita doakan Delilah dan anaknya selalu sehat yaa, Sob!
#klhk #konservasi #satwakita #ksdae #tamannasional #badak #badaksumatera #waykambas #tamannasionalwaykambas #yayasanbadakindonesia #sahabatbadak #lampung
Posted by Kementerian Lingkungan Hidup dan Kehutanan on Monday, November 27, 2023
Σε όλον τον κόσμο υπάρχουν λιγότεροι από 80 ρινόκεροι της Σουμάτρας, όλοι στην Ινδονησία, σύμφωνα με αποτίμηση της κυβέρνησης το 2019.