Σκρέκας: Δημοπρατήθηκαν άλλες δυο μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Σκρέκας: Δημοπρατήθηκαν άλλες δυο μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

«Προωθούμε την πράσινη μετάβαση με μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων στον Αν. τομέα Θεσσαλονίκης και τη Λάρισα» σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος

skrekas
Δύο ακόμα μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων, δημοπρατήθηκαν στον Αν. τομέα Θεσσαλονίκης και τη Λάρισα, συνολικού προϋπολογισμού 182 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνολικά έχουν δημοπρατηθεί 28 μονάδες τα τελευταία τρία χρόνια.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας: «Με τις νέες δημοπρατήσεις, συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, που αφορούν στην επεξεργασία στερεών αποβλήτων στη χώρα μας.

Ερχόμαστε ολοένα και πιο κοντά στον μεγάλο φιλόδοξο στόχο μας, που είναι μέσα στο 2023 να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δημοπρατήσεις των αναγκαίων για την Ελλάδα μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων. Με αυτόν τον τρόπο παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας για μια ομαλή πράσινη μετάβαση, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής όλων των Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών».

Όπως έγινε γνωστό, η χρηματοδότηση κατασκευής και των δύο έργων γίνεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΝ, σε ότι αφορά τη ΜΕΑ Ανατολικού Τομέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 114.434.070,88 Euro με ΦΠΑ. Η μονάδα θα κατασκευαστεί στη θέση «'Αγιος Αντώνιος του Δήμου Θέρμης της Π.Ε. Θεσσαλονίκης και θα έχει δυναμικότητα επεξεργασίας 128.000 tn σύμμεικτων αποβλήτων το έτος και 22.000 tn προδιαλεγμένων οργανικών ανά έτος.

Όσον αφορά την ΜΕΑ Λάρισας ο συνολικός προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 67.730.320,80 ευρώ με ΦΠΑ και θα κατασκευαστεί στη Δ.Ε. Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών. Στις εγκαταστάσεις της ΜΕΑ θα πραγματοποιείται η υποδοχή και η μηχανική και βιολογική επεξεργασία 61.479 tn/έτος σύμμεικτων αποβλήτων και 12.600 tn/έτος προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων.

Κλείσιμο
Απ΄ την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, ανέφερε: «Δημοπρατήθηκαν δύο ακόμα μεγάλες μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων, ανεβάζοντας τις μονάδες που δημοπρατήθηκαν επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη σε 28. Μέσα σε τρία χρόνια έγινε σημαντική προώθηση για τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών που έχει ανάγκη η χώρα μας ώστε να διαχειρίζεται τα απόβλητά της με σύγχρονο τρόπο που σέβεται το περιβάλλον και ακολουθεί τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, ώστε μέσα στο επόμενο εξάμηνο να έχει δημοπρατηθεί το σύνολο των αναγκαίων υποδομών».


Ειδήσεις σήμερα:

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - Live update: Λεπτό προς λεπτό η κηδεία και η ταφή

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι ελληνικές παρουσίες - Δείτε φωτογραφίες

Κηδεία τέως βασιλιά: Πολίτες συγκεντρώνονται στο Τατόι για την ταφή του Κωνσταντίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης