Κέρδη για τον χρυσό στον απόηχο των αποφάσεων της Fed

Κέρδη για τον χρυσό στον απόηχο των αποφάσεων της Fed

Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,4% ή 5,6 δολ., στα 1.307,30 δολ. ανά ουγγιά

gold_ougia
Με κέρδη έκλεισε σήμερα ο χρυσός, στον απόηχο των χθεσινών αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).

Η Fed διατήρησε, όπως αναμενόταν, αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος 2,25% - 2,50%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις αναλυτών και επενδυτών αλλά και την στάση αναμονής που είχε εξαγγείλει στην προηγούμενη συνεδρίασή της.

Επίσης, η κεντρική τράπεζα προανήγγειλε πως δεν θα υπάρξει αύξηση επιτοκίων το τρέχον έτος, με μία αύξηση να πραγματοποιείται το 2020.

Ο χρυσός κατάφερε να κλείσει με κέρδη παρά την ισχυρή άνοδο του δολαρίου, το οποίο επωφελήθηκε από τις ισχυρές πιέσεις στην στερλίνα.

Το αγγλικό νόμισμα υποχωρεί κατά 1,2% έναντι του δολαρίου, στο χαμηλό μιας εβδομάδας του 1,304 δολ., καθώς εντείνονται οι φόβοι για ένα «no-deal Brexit», σε περίπτωση που οι Βρετανοί βουλευτές απορρίψουν εκ νέου τη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν σήμερα στις Βρυξέλλες το αίτημα της Μέι για μια τρίμηνη καθυστέρηση του Brexit.

Κλείσιμο
Ωστόσο, οι 27 ηγέτες ετοιμάζονται να παραδώσουν τελεσίγραφο στη Βρετανίδα πρωθυπουργό να προετοιμάσει το Brexit έως τις 23 Μαΐου 2019, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η Βρετανία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με άτακτη έξοδο από την ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα, στην περίπτωση που απορριφθεί εκ νέου η συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,4% ή 5,6 δολ., στα 1.307,30 δολ. ανά ουγγιά.
Νωρίτερα, ο χρυσός κατέγραφε κέρδη άνω του 1%, καθώς το πολύτιμο μέταλλο είθισται να επωφελείται από μειωμένες προοπτικές για αυξήσεις των επιτοκίων.

Παράλληλα, οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι και στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι οι δασμοί στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων θα μπορούσαν να παραμείνουν σε ισχύ για «σημαντικό χρονικό διάστημα».

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης